DEFINITIVAT 2017. SUBIECTE și BAREME. Primele REZULTATE

rezultate bac 2018 edu.ro
rezultate bac 2018 edu.ro

6.417 de candidați participă, astăzi, la proba scrisă a examenului de definitivare în învățământ, sesiunea 2017. 

DEFINITIVAT 2017. Examenul începe la ora 10:00, în 42 de centre de învățământ, adică este un centru în fiecare județ plus Capitala. Candidații vor avea acces în săli cel mai devreme la ora 08:00 și cel mai târziu la ora 10:00, în baza actului de identitate.

Durata de redactare a lucrării va dura patru ore, din momentul primirii subiectelor. Timpul poate fi depășit doar de candidații cu nevoi speciale, care au solicitat acest lucru.

DEFINITIVAT 2017. Lucrările scrise vor fi evaluate în 6 centre organizate la nivel naţional. În această sesiune, examenul se organizează la 90 de discipline.

Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. 

DEFINITIVAT 2017. În comparație cu anul trecut, a apărut o modificare importantă. Nivelul de competență didactică este evaluat și prin portofoliul profesional. Acesta este elaborat conform precizărilor din programa de pedagogie şi psihologie şcolară corespunzătoare funcţiei didactice ocupate.

Subiectele, traducerea acestora şi baremele de evaluare sunt asigurate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise (ora 16:00), pe site-ul subiecte.edu.ro.

DEFINITIVAT 2017. Lucrările scrise vor fi evaluate în 6 centre organizate la nivel naţional. Atât programele de examen, pentru toate disciplinele, cât şi modele de subiecte şi bareme pentru disciplinele de examen au fost postate pe site-urile definitivat.edu.ro şi subiecte.edu.ro.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 25 aprilie, la centrele de examen şi pe http://definitivat.edu.ro/. Contestaţiile vor fi depuse în centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 aprilie, după afişarea rezultatelor, şi 26 aprilie.

DEFINITIVAT 2017. Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe site-ul examenului duminică, 30 aprilie. Transmiterea la nivel central a tabelelor nominale cu candidaţii admişi şi validarea rezultatelor examenului prin ordin de ministru are ca termen limită data de 22 mai.

Rămâneți pe dcnews.ro pentru a aflat primul informații esențiale privind examenul de definitivat, dând click pe link-uri colorate cu albastru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel