Declarații șocante ale ambasadorul Rusiei în SUA: ”Nu începem războiul, ci îi punem capăt. Occidentul va lupta împotriva Rusiei până la ultimul ucrainean”

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov.Sursa foto Agerpres
Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov.Sursa foto Agerpres

Potrivit lui Anatoly Antonov, sarcina de a crea o bombă murdară a fost atribuită către două organizații ucrainene.

Potrivit TASS, Guvernul de la Kiev este în proces de orchestrare a unei provocări care implică o bombă murdară sau un incident într-o centrală nucleară, a declarat ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, într-un articol publicat miercuri.

”Astăzi ne confruntăm cu amenințarea unui dezastru de radiații. Kievul intenționează să comită o provocare prin explodarea unei ”bombe murdare”. Detonarea unui astfel de dispozitiv exploziv radiologic va avea o amploare comparabilă cu o explozie a unei arme nucleare cu randament redus. Unda de explozie va dispersa substanțe radioactive pe o suprafață de până la câteva mii de metri pătrați. Teritoriile contaminate se vor transforma într-o zonă de excludere pentru 30-50 de ani”, a spus ambasadorul într-un articol, postat pe canalul oficial Telegram al ambasadei.

Potrivit acestuia, sarcina de a crea o bombă murdară a fost atribuită a două organizații ucrainene

"Lucrările lor sunt în stadiul final. Kievul are baza de producție necesară, capacitatea științifică și tehnică, precum și stocurile de uraniu -235 și plutoniu -239, care sunt principalele componente ale unei încărcături nucleare", se spune în articol.

"Un scenariu și mai periculos, luat în considerare de Kiev, este o provocare la centralele nucleare situate pe teritoriul controlat de Ucraina. Acest lucru ar putea duce la un accident comparabil cu dezastrele de la Cernobîl și Fukushima din care lumea încă nu s-a recuperat", a adăugat Antonov.

Risc de ciocnire între superputeri nucleare

Ambasadorul rus a continuat spunând că Rusia depune toate eforturile pentru a avertiza comunitatea internațională cu privire la amenințarea care se profilează.

”Cu toate acestea, Washingtonul se ferește de avertismentele noastre, numindu-le ”false” și ”nefondate”. Folosește formula ”uite cine vorbește”, de parcă nu știa cât de mari sunt mizele. Scopul autorităților ucrainene este clar ca cristalul de a face provocarea să arate ca utilizarea unei arme nucleare tactice de către Rusia, astfel încât Kievul să poată pretinde că fii o victimă și trage Statele Unite și NATO direct în conflict. Pentru a pune puterile nucleare unele împotriva altora", a scris Antonov.

”SUA continuă să pretindă că nu văd aceste tendințe periculoase”

”Prin justificarea regimului de la Kiev, Washingtonul însuși devine un sponsor și complice al terorismului nuclear. Din ce în ce mai des auzim declarații nesăbuite și provocatoare. Un exemplu viu este declarația recentă a comandanților Diviziei 101 Aeropurtate a Armatei SUA despre disponibilitatea lor de a se alătura imediat luptei de pe teritoriul ucrainean. Totuși, acest tip de izbucnirile nu ar trebui să ne mai surprindă, pentru că aspirația de a provoca o înfrângere strategică țării noastre este consacrată în Strategia de securitate națională a SUA recent actualizată”, a continuat Antonov.

"Nu începem războiul, ci îi punem capăt. Întrebarea este cât de departe sunt dispuse SUA să meargă. Se va putea opri la o linie periculoasă?" întrebă el retoric.

Trimisul rus la Washington a reiterat că ”de mai bine de opt ani regimul de la Kiev a masacrat constant oamenii din Donbass”

”Neonazismul, rusofobia, încălcările în masă ale drepturilor omului au devenit coloana vertebrală a politicii autorităților ucrainene. Cei care gândesc și vorbesc rusă sunt stigmatizați ca ”non-oameni”. Cei care nu sunt de acord cu discursul Kievului sunt pur și simplu eliminați. Genocidul este efectuat împotriva populației de limbă rusă în toate formele sale teribile. Nu vom uita niciodată atrocitățile din Casa Sindicatelor din Odesa - când naziștii au ars de vii oameni nevinovați, " a declarat Antonov.

"Pune-ți o întrebare: ți-ai lăsa surorile și frații tăi să fie sfâșiați de cei a căror ideologie este nazismul? Ai putea dormi liniștit știind că viața celor dragi ar putea fi scurtată în orice moment?", a mai spus acesta.

”Conducerea rusă a luat singura decizie corectă”

În opinia ambasadorului, ”conducerea rusă a luat singura decizie corectă aceea de a lansa o operațiune militară specială” pe 24 februarie, cu scopul ”demilitarizării și denazificării Ucrainei” și ”eliberării oamenilor de represiunile regimului de la Kiev”.

Cu toate acestea, Occidentul a perceput acest lucru ”ca o încălcare a ordinei sale bazate pe reguli imaginare”.

"A stabilit scopul de a-și păstra hegemonia uluitoare cu orice preț. Washingtonul și aliații săi au transformat Ucraina într-un cap de pod major anti-rus. În același timp, nu și-au ascuns disponibilitatea de a lupta împotriva Rusiei până la ultimul ucrainean", a scris Antonov.

De la începutul operațiunii speciale, SUA au oferit Kievului asistență militară în valoare de 17,9 miliarde de dolari, a continuat ambasadorul.

„Sprijinul sentimentelor revanșiste ale regimului Zelensky a fost pus în fruntea politicii SUA: inundarea Ucrainei cu arme grele, furnizarea de informații, desfășurarea de militanți și consilieri, instruirea directă despre cum și unde să lovească”, a adăugat el.

 "Ipocrizia occidentală a culminat cu a închide ochii la declarațiile lui Zelensky despre intenția de a restabili statutul țării de putere nucleară. Lumea s-a înfiorat, dar Occidentul a făcut tot posibilul pentru ca aceste declarații să se ”înece” în fluxul de propagandă anti-rusă. "

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel