EXCLUSIV  Declaraţie pe propria răspundere în starea de alertă. Virgil Guran, clarificări. Când şi unde se fac controale

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Declaraţia pe propria răspundere ar putea fi obligatorie şi pe timpul stării de alertă, la ieşirea din localitatea de domiciliu, conform preşedintelui Klaus Iohannis. 

Am vrut, însă, să aflăm ce vor face sutele de mii de oameni care locuiesc în alte oraşe faţă de cele de domiciliu, fie pentru că sunt studenţi, fie pentru că lucrează. Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban, a venit cu aceste clarificări, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

"Dacă o persoană din Galaţi, Iaşi, Constanţa, locuieşte în Bucureşti, spre exemplu, o face cu un motiv întemeiat, chiar dacă domiciliul este în altă localitate. Fie lucrează, fie învaţă la o şcoală. Să nu credeţi că vor fi controale pe stradă, să fie toată lumea legitimată. Oricum, pe baza lucrurilor ante-menţionate, nu vor fi probleme. Asta se putea arăta şi în starea de urgenţă. Se poate arăta legitimaţia de lucru, o dovadă că munceşte în oraşul în care locuieşte, deşi nu are domiciliul în acte. Verificările se fac pe traseu, în afara oraşelor, iar în acel moment ar putea fi nevoie de acea declaraţie şi de dovada motivului pentru care se deplasează. 

În ceea ce priveşte declaraţia pe propria răspundere, se discută şi o posibilă schimbare, amănuntele se stabilesc astăzi, dar va fi ceva asemănător. Vă spun ceva, nimeni nu va veni cu sancţiune pentru că o persoană nu a făcut declaraţia standard, ci una originală", a explicat Virgil Guran în exclusivitate pentru DCNEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel