Declarația care zguduie administrația publică. 20% din angajați, pe făraș

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, are un plan de reformare a administrației publice.

Eugen Teodorovici a muncit din 1991 în administrația publică, fapt pentru care susține că-și permite să fie un critic. El a declarat, la Digi 24, că în administrația publică "sunt oameni care se sacrifică – viețile, familiile, timpul liber. Sunt oameni care nu petrec doar opt ore pe zi la serviciu. Sunt oameni care stau 10-12-14 ore pe zi. Nu spun că fac toți asta. Sunt foarte mulți din sistemul de stat care la ora - nu la 4.00, poate chiar mai devreme - au spart ușa. Iar dacă stau la serviciu, poate o oră doar alocă pentru ceea ce fac ei la serviciu. Ei, aceștia trebuie să plece din administrație".

Ministrul Finanțelor a adăugat că trebuie mai întâi o decizie politică și apoi o analiză pe fiecare structură: "de multe ori, se suprapun, sunt mulți care controlează această țară, mai mulți decât ar trebui să fie, sunt mulți care controlează și unul sau doi muncesc. Și mai ales cei care controlează au salarii foarte mari față de cei care sunt puși să lucreze efectiv".

20%, pe fărăș?

Întrebat ce înseamnă concret reforma la care se gândește, Eugen Teodorovici a spus: "undeva la 20 la sută cel puțin". La insistențele moderatorului care a întrebat dacă 20% din angajații din administrație ar trebui să plece, ministrul a răspuns: "Am putea să găsim o altă cale, că nimeni nu va rămâne neapărat pe drumuri, dar nu pot acum să mențin un sector bugetar încărcat artificial și mai ales de multe ori ineficient. Repet, când vorbim de reformă, vorbim în ansamblul economiei, nu într-un singur punct, pentru că altfel efectele nu mai sunt aceleași". 

Ministrul Finanțelor a confirmat creșterea salariilor demnitarilor de la 1 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel