Decizia UEFA în cazul meciului Belgia - Suedia, suspendat luni seară, după atacul terorist

FOTO: Freepik @stockexpert
FOTO: Freepik @stockexpert

Care este decizia luată de UEFA în cazul meciului dintre Belgia și Suedia, contând pentru calificarea la EURO 2024, suspendat la pauză (scor 1-1), în urma atacului terorist asupra a doi suporteri suedezi.

Partida Belgia - Suedia, contând pentru calificarea la EURO 2024, va conta ca o remiză (1-1), după ce meciul de luni a fost suspendat la pauză și abandonat după atacul terorist, în urma căruia doi suporteri suedezi au fost împușcați mortal, relatează Reuters, citând UEFA.

În declarația de joi, UEFA a precizat că în urma deciziei Comitetului Executiv meciul nu va fi rejucat și că scorul va rămâne valabil, fiecare dintre echipe primind câte un punct în Grupa F.

”Pentru a lua decizia menționată, Comitetul Executiv a a luat act de faptul că s-a dovedit a fi imposibil să se joace meciurile rămase parte a meciului în ziua următoare.

Atât Federația Regală Belgiană de Fotbal, cât și cea suedeză Asociația Suedeză de Fotbal, având în vedere circumstanțele, au declarat în mod explicit și-au exprimat dorința de a nu juca restul timpului rămas din meci și
de a considera rezultatul de la pauză (1-1) ca fiind final”, se arată comunicatul menționat.

Decizia a fost luată cu mai multă ușurință, deoarece Belgia are deja asigurată calificarea, în timp ce Suedia nu poate ajunge în finala din Germania.

În Grupa F se află Belgia (17 puncte), Austria (16 puncte), fiecare cu câte 7 meciuri jucate, Suedia (7 puncte), Azerbaijan (4 puncte) și Estonia (1 punct), acestea având 6 partide disputate.

Belgia, alertă de securitate la cel mai înalt nivel

În urma atacului de luni seară, Belgia a ridicat statutul de alertă de securitate al capitalei sale orașului la cel mai înalt nivel după ce un bărbat de 45 de ani, de origine tunisiană, s-a identificat ca fiind un membru al Statului Islamic și și-a revendicat atacul armat într-o înregistrare video postată online.

Bărbatului i-a fost respinsă cererea de azil în 2020, dar care a continuat să locuiască ilegal în Belgia, potrivit autorităților belgiene.

Mai mult decât atât, Al Guilani era cunoscut poliției belgiene în legătură cu traficul de persoane, a declarat ministrul Justiției, Vincent Van Quickenborne.

Astfel, marți dimineață, după o ”vânătoare de oameni” care a durat o noapte, poliția l-a împușcat mortal pe suspect într-o cafenea din cartierul Schaerbeek, în nordul Bruxelles-ului.

Citește și: Statul islamic a revendicat atacul de la Bruxelles

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel