David Goodall s-a sinucis. Metodă controversată

Doliu
Doliu

David Goodall, cel mai bătrân om de ştiinţă din Australia, în vârstă de 104 ani, sosit în Elveţia pentru a apela la sinucidere asistată, s-a stins din viaţă joi la ora locală 12:30 (10:30 GMT) la Basel (nord), a anunţat Fundaţia Exit International, citată de AFP. 

Astăzi (10 mai), la orele 12:30, profesorul David Goodall, în vârstă de 104 ani, s-a stins în linişte la Basel, în Elveţia, cu ajutorul unei injecţii de Nembutal (barbiturice), a scris pe Twitter medicul Philip Nitschke, fondator al Fundaţiei Exit International, care l-a sprijinit pe Goodall în demersul său. 

David Goodall nu suferea de nicio boală în fază terminală, însă dorea să apeleze la eutanasie deoarece calitatea vieţii sale se deteriorase. 

Goodall s-a stins din viaţă în prezenţa mai multora dintre nepoţii săi şi a decedat la scurt timp după administrarea injecţiei letale, a explicat un purtător de cuvânt al organizaţiei Exit International, citat de DPA. 

El a fost liniştit şi relaxat. A dorit ca totul să se desfăşoare cât mai rapid posibil, a indicat acesta. 

S-a sinucis pe muzică de Beethoven 

La cererea omului de ştiinţă, în timpul administrării injecţiei letale în încăpere s-a auzit Simfonia a 9-a de Beethoven. 

Goodall a încercat în mai multe rânduri să-şi pună capăt vieţii în Australia după ce în urmă cu două luni a suferit o căzătură. El a călătorit în Elveţia, ţară care permite eutanasia, pentru a apela la sinuciderea asistată sperând totodată ca gestul său să iniţieze în alte state o dezbatere pe tema acestei practici. 

Sinuciderea asistată este ilegală în cea mai mare parte a ţărilor lumii. În Australia a fost interzisă până când statul Victoria a legalizat moartea asistată anul trecut. Noile prevederi legislative însă, care vor intra în vigoare abia în iunie 2019, nu vizează decât pacienţii în fază terminală, care au o speranţă de viaţă sub şase luni. 

Miercuri, omul de ştiinţă a declarat într-o conferinţă de presă susţinută în Basel că speră ca povestea sa va duce la adoptarea unor legi mai liberale în Australia unde eutanasia asistată nu este legală, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel