EXCLUSIV  Daraban, mesaj îngrijorător: CRIZĂ. Reorganizarea ADMNISTRATIVĂ a României, necesară

Președintele Klaus Iohannis a participat la una dintre cele mai mari întâlniri anuale  cu oamenii de afaceri, organizată în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României(CCIR) în care au fost ridicate probleme stringente ale mediului de afaceri. Cu această ocazie Mihai Daraban, președintele CCIR a indicat crizele majore cu care se confruntă business-ul din România în acest moment și a subliniat chiar necesitatea reorganizării administrative a României. 

Mihai Daraban a profitat de prezența președintelui Iohannis și a celor mai importanți investitori din România și a atras atenția asupra unor aspecte deosebit de importante în care România a rămas codașă în Uniunea Europeană. 

"Una dintre crizele pe care am identificat-o este cea a forței de muncă specializată. Vreau să vă spun că mergem și pe sondarea opiniei publice tocmai pentru a nu fi considerați subiectivi în analizele noastre. Criza forței de muncă este pe agenda tuturor vorbitorilor. Paradoxal, de parcă această criză nu era suficientă, ne mai confruntăm cu o a doua migrație a forței de muncă: prima a fost către țările din Uniunea Europeană, iar a doua migrație, o întâlnim iată la cei care pleacă să se angajeze din domeniul privat la stat," a spus Daraban.

Președintele CCIR a făcut un apel la realism, la conștientizarea unor aspecte grave și a cerut președintelui României ca în cadrul Proiectului de Țară să aibă în vedere inclusiv reorganizarea administrativă a României. 

"Domnule președinte, trebuie să fim realiști. Suntem pe penultimul loc în Europa la productivitatea muncii, pe ultimul loc la inovare și cercetare. Problema productivității este în sectorul privat, însă în sistemul bugetar din păcate trebuie să o spunem, este lipsă de eficiență. Economia reală din România nu va mai putea probabil să susțină structura administrativă existentă acum în România. Cred că în acest proiect de țară, n-ar strica domnule președinte, să reconsiderăm organizarea administrativă a României," a completat Daraban. 

Pe parcusul întâlnirii, oameni de afaceri din toate domeniile de activitate au avut ocazia să dialogheze și să pună întrebări președintelui Klaus Iohannis care a dat asigurări că acest eveniment se va organiza anual. 

Evenimentul  "Preşedintele României în dialog cu mediul de afaceri” a fost găzduit de Camera de Comerț și Industrie a României. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel