Daniel Zamfir a intrat în ALDE. Mesaj către toți liberalii: Vom fi în același partid!

Senatorul Daniel Zamfir și-a dat demisia din PNL sâmbătă seara. Duminică, el a fost prezent, alături de Călin Popescu Tăriceanu la manifestarea ALDE la Iași.

Călin Popescu Tăriceanu a făcut declarații dure la adresa PNL, pe care l-a catalogat drept un partid al sistemului. Fie că unii lideri PNL sunt șantajați, fie că acceptă de bună voie, poziția partidului neste o trădare față de istorie, o rușine pentru cei care au stat în închisoare.

Daniel Zamfir a fost o voce singulară în PNL, criticând abuzurile. Semnalele pe care le-a dat Daniel Zamfir din PNL au fost ignorate. Proiectele legislative împotriva abuzurilor bancare, inițiate de Zamfir au trecut prin Senat cu votul ALDE, nu al PNL, a subliniat Tăriceanu. Îl felicit pe Daniel Zamfir pentru decizia luată, a spus Tăriceanu, l-am susținut, i-am susținut proiectele.

Nu sunt aici pentru că Orban m-a exclus, a spus Daniel Zamfir. Am rămas timp de trei luni după acea ședință de excludere, care nu este validată nici astăzi, pentru că am crezut că Orban și camarila nu reprezintă PNL, am așteptat ca partidul să reacționeaze. Din păcate, colegii nu au reacționat. PNL a pierdut cel mai important bun al său: imaginea de partid apărător al libertăților. A devenit un partid al sistemului, care face plângeri penale, care nu respectă deciziile CCR. Cred că liberalii din PNL și liberalii din ALDE trebuie să se unească într-un partid liberal sub conducerea lui Tăriceanu.

 Avem nevoie de un partid liberal care să lupte cu abuzurile, fie ele din Justiție fie din sistemul bancar, care să apere cetățenii, nu sistemul. Sper că toți liberalii vom fi în același partid. Nu am vrut funcții, nu am candidat împotriva lui Orban, știți de ce am venit în politică. Nu am făcut un troc, nu vreau funcții de la ALDE.

Trebuie să respectăm ceea ce este liberalismul: apărarea libertății și drepturilor omului, a concluzionat Daniel Zamfir. 

Citește și: Scrisoarea prin care Daniel Zamfir demisionează din PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel