Danemarca: Poliţia daneză a estimat la aproape 600.000 de dolari costurile vizitei anulate a lui Trump

Poliţia daneză a evaluat la 4 milioane de coroane (592 000 de dolari) costurile anulării aproape în ultimul moment a vizitei de stat pe care urma să o efectueze preşedintele american Donald Trump în ţara scandinavă, a relatat luni postul public de radio danez DR, citat de dpa.

În aceşti bani intră compensaţiile pentru vacanţele anulate ale personalului, anularea rezervărilor de cazare şi costul echipamentelor, dar şi al timpului alocat planificării, a explicat radioul danez, citând documente obţinute de la poliţia naţională.

Donald Trump şi-a anulat vizita care urma să aibă loc la 2-3 septembrie cu doar 12 zile înainte de sosirea sa în Danemarca.

Anularea vizitei a avut loc pe fondul largului ecou din mass media al afirmaţiilor lui Trump privind intenţiile Washingtonului de a cumpăra Groenlanda, teritoriu arctic semiautonom, dar despre care o serie de politicieni de rang înalt atât din Groenlanda cât şi din Danemarca - inclusiv premierul danez Mette Frederiksen - au asigurat că nu este de vânzare.

Estimările publicate nu cuprind şi costurile aferente serviciilor de securitate daneze PET, cheltuielile cu pregătirile palatului regal danez şi ale aeroportului din Copenhaga, a precizat DR. Costul total al vizitei de stat a fost estimat la 33 milioane de coroane daneze.

Regina Margareta a Danemarcei a declarat recent că invitaţia adresată liderului de la Casa Albă rămâne valabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel