Dan Voiculescu: "Spălare de bani înseamnă bani murdari, ascunși"

Preşedintele-fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat, marți, la ieșirea de la Curtea de Apel   că, în opinia sa, referitor la dosarul "Telepatia" nu poate fi vorba despre spălare de bani.

"Am inteles ca se va discuta problema incadrarii juridice. Se va discuta daca avem de-a face cu o spalare de bani. Intre timp, am devenit un mic specialist in spalare de bani, am studiat foarte mult si am inteles ca, pentru spalare de bani este nevoie de bani murdari - ceea ce nu este cazul la mine, pentru ca toti banii mei au fost numai in conturi bancare -, si de intentia de a ascunde produsul sau banii pe care i-ai obtinut – si nu se pune acest caz, pentru ca eu le-am lasat mosternire fetelor mele, la vedere, cu acte legale.

Deci spalarea de bani inseamna bani murdari, ascunsi. Ca atare, nu poate fi vorba despre spalare de bani. Dar o sa vedem, judecatorul este cel care hotaraste ce se va intampla pe data de patru" (4 august n.r.), a precizat fondatorul Intact Media Group.

Citește și: Dan Voiculescu află joi decizia privind ridicarea controlului judiciar

Conform luju.ro, despre infractiunea de spalare a banilor, specialistii in domeniu vorbesc despre existenta obligatorie a trei etape:

- Etapa 1 – infractorul obtine fonduri ca rezultat a unor infractiuni, ascunde urmele/originea veniturilor ilicite pe care vrea sa le introduca in circuitul financiar sub o aparenta de legalitate, de natura sa evite anchetarea naturii fondurilor;

- Etapa 2 – infractorul dirijeaza fondurile obtinute in mod ilicit pentru cumpararea de bunuri si servicii, urmarind in acest fel sa le dea o aparenta legitima;

- Etapa 3 – dupa ce a trecut prin primele doua etape, spalatorul de bani trece fondurile in circuitul economic legal, le poate transforma, schimba proprietatea.

Citește și: Dan Voiculescu, acuzații grave pentru Traian Băsescu. "Am dovezi OFICIALE"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel