Dan Vîlceanu, la audierile din Parlament, despre cele 64 de reforme care vor schimba, din temelii, România

Dan Vîlceanu, audieri pentru funcția de ministru
Dan Vîlceanu, audieri pentru funcția de ministru

Dan Vîlceanu, ministrul propus și avizat pentru Investiții și Proiecte Europene, a vorbit despre responsabilitatea pe care o are și proiectele care vor schimba România. 

”PNRR dincolo de bani, dincolo de investiţii, de cele 107 proiecte de investiţii, vine cu 64 de reforme. Sunt reforme cu adevărat importante pentru România, sunt reforme care vor conduce spre stabilitate economică, spre dezvoltare. Vreau să vă spun că din acest punct de vedere sunt un fericit, pentru că am fost ministrul de Finanţe care a prezentat PNRR în cadrul Ecofin, un PNRR românesc apreciat de membri. Am avut cred 10 notări cu A şi un singur B, care s-a referit la problema de costing, această problemă fiind notată cu B, la fel ca şi PNNR-urile altor ţări până la acel moment. Din punctul meu de vedere, PNRR vine cu reforme absolut necesare ale statului român", a precizat Dan Vîlceanu, la audierile din comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului. 

Ministrul propus și avizat la Investiții și Proiecte Europene a mai punctat: 

”Vreau să vă dau un exemplu pe zona de Finanţe, în zona de stabilitate financiară a României, şi anume faptul că sunt prevăzute limite pentru cheltuielile bugetare, astfel încât economia României să fie stabilă şi să avem un sistem de pensii echitabil, iar dacă vorbim de un sistem de salarizare să avem unul echitabil în justiţie, în transporturi şi aşa mai departe. Din punctul meu de vedere, dincolo de cei 29 de miliarde de euro pe care îi vom lua prin PNRR, foarte important pentru România şi pentru români este că avem 64 de reforme care vor schimba România, 64 de reforme care din diverse motive politice au fost evitate de la revoluţie încoace”, a mai spus Dan Vîlceanu.

DCNews a transmis live audierile miniștrilor de până acum, acestea urmând să continue începând cu ora 16:30.

Vezi aici: AUDIERI miniștri Guvern Ciucă, în Parlament, 24 noiembrie 2021. Cele mai importante declarații ale miniștrilor audiați, avertismente și promisiuni/ VIDEO

Joi, România va avea Guvern, așa cum au declarat anterior Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor. Nicolae Ciucă va fi premierul României, în Guvernul format din PSD, PNL, UDMR și susținut și de Minorități. Vineri, urmează să se facă rectificarea bugetară. Alte proiecte urgente au fost prezentate, pe scurt, astăzi, de viitori miniștri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel