Dan Șova demisionează de la Transporturi pentru prezidențiale

Dan Șova susține prima conferință de presă după demisia din fruntea Ministerului Transporturilor. 

Dan Șova DEMISIONEAZĂ. Radu Tudor: Și în locul va fi numit...

Surse politice spun că marți e ziua decisivă. Dan Șova își dă demisia din funcția de ministru al Transporturilor. Dan Șova ar fi luat decizia de a-și da demisia pentru a se ocupa de campania pentru alegerile prezidențiale 2014, spun aceleași surse.

Ioan Rus, ministrul Transporturilor, în locul lui Dan Șova 

Deja sunt vehiculate nume cu înlocuitorii săi în fruntea Ministerului Transporturilor. Ioan Rus, fost ministru de Interne, este dat ca sigur. Alte nume vehiculate sunt cele ale lui Ovidiu Silaghi și Radu Stroe. 

Dan Șova susține conferința de presă la ora 15:00. DC NEWS vă prezintă declarațiile în format LIVE TEXT: 

- Cu patru luni înainte de alegerile prezidențiale, vreau să anunț intenția mea de a demisiona din fruntea Ministerului Transporturilor și din Guvernul României. 

- Singurul motiv al dorinței mele de retragere este acela de a mă afla în prima linie a bătăliei electorale pentru funcția de președinte al României. Cred că este o bătălie foarte importantă și asta dacă mă refer doar la ultimii zece ani de mandat dezastruos al domnului Traian Băsescu. Cred că aceste alegeri sunt decisive. Vreau să vă spun că îmi pasă de direcția României și o să fac tot ce-mi stă în putere să aducem la Cotroceni un om tânăr, un camarad și care a demonstrat că are un proiect pentru România, fundamental diferit față de ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani.

- Fac parte din generația de lideri social-democrați tineri, care au curajul să se opună regimului lui Traian Băsescu. Cred că cel mai important obiectiv politic, din acest moment, este câștigarea Președinției României de către candidatul PSD.

- De aceea l-am informat pe premier. Nu pot să mă aflu în același timp, în fruntea unui minister dificil și în avangarda campaniei electorale care urmează. De aceea am decis ca următoarele luni, până pe 16 noiembrie să mă dedic acestui obiectiv fundamental, de câștigare a alegerilor prezidențiale. 

- Am citit și identificat patru elemente de discurs în presă, din ceea ce a fost publicat în ultimele zile: incompetența, cererile baronilor, Comarnic-Brașov și FMI. 

- În legătura cu incompetența, activitatea mea este foarte apreciată la cel mai înalt nivel de către premierul Victor Ponta. Anecdotic m-aș putea întreba cum să fie vorba de incompetență când în anul 2013 am absorbit fonduri europene cu 130 de milioane de euro mai mult decât în perioada 1 ianuarie 2007- 21 decembrie 2012? Am făcut 148% absorție de fonduri europene. Cum să fie vorba de incompetență când am inaugurat 242 de kilometri de autostradă în doi ani? Cum să fie vorba de incompetență când am promovat proiecte noi de autostradă în anul 2013, cu licitații luate de la zero încheiate, mai mult decât a negociat vreodată CNADNR în toată existența lui?

(....)

Dan Șova a reiterat: "Nu aș fi plecat de la Ministerul Transporturilor dacă nu aș fi avut campania prezidențiala pentru nimic în lume. Fiți convins că dacă lucrurile merg așa cum credem noi, mă veți regăsi într-un executiv din decembrie încolo".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel