EXCLUSIV  Dan Ciachir: Ultimele clipe de chin ale lui Gheorghiu Dej la Vila Lac. Acesta a murit spovedit și împărtășit

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Conform informațiilor scriitorului Dan Ciachir, regăsite într-o lucrare vastă despre personalitățile Bucureștiului din anii '60, liderul comunist al vremii Gheorghe Gheorghiu Dej, predecesorul lui Nicolae Ceaușescu, ar fi murit spovedit și împărtășit.

Dan Ciachir este un scriitor, memorialist și publicist, care s-a afirmat și ca poet, eseist și critic literar. Conform informațiilor sale, regăsite într-o lucrare vastă despre personalitățile Bucureștiului din anii '60, liderul comunist al vremii Gheorghe Gheorghiu Dej, predecesorul lui Nicolae Ceaușescu, ar fi murit spovedit și împărtășit.

"În octombrie 1985 am stat la o masă prelungită la Mănăstirea Sinaia cu Sorin Moisescu, nepot de frate al Patriarhului Iustin Moisescu, devenit în anii '90 președinte al Curții supreme de Justiție. I-am spus că îl auzisem la Europa Liberă pe muzicologul George Bălan spunând că, aflat în chinurile sfârșitului, Gheorghiu Dej ar fi strigat la Vila Lac: Aduceți-l pe Marina! Numele de familie al Patriarhului Justinian, cu intenția de a se spovedi și împărtăși. L-am întrebat pe Sorin Moisescu dacă știa ceva în acest sens de la unchiul său. Mi-a răspuns: 'Gheorghiu Dej a murit spovedit și împărtășit’. Graba a fost atât de mare, încât Patriarhul Justinian fusese luat din așternut, și direct în pijama s-a urcat în mașină și a mers spre Vila Lac la căpătâiul lui Dej", a spus Dan Ciachir.

Informația se află în lucrarea sa, "Când moare o epocă", ediția a VII-a (Editura Timpul, Iași, 2013).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel