Dan Barna vorbește despre o coaliție de dreapta cu liberalii, dar nu cu cei care bat astăzi palma cu PSD

Facebook - Dan Barna
Facebook - Dan Barna

Fostul vicepremier Dan Barna a vorbit despre șansele pe care le are coaliția dintre PSD și PNL.

Dan Barna a declarat marți seară că o posibilă colaborare între USR și liberali ar mai putea exista, însă nu cu cei care au ales să facă alianță cu PSD. 

”Mai dați vreo șansă unei înțelegeri între PNL și USR?”, a ridicat jurnalistul Cosmin Prelipceanu problema. 

”Coaliția cu PSD nu va funcționa”

”Acum, în politică putem să spunem ca J.R. în Dallas, ”never say never”, dar, în realitate, pe datele pe care le avem și le vedem cu toții, nu există în momentul de față nici cel mai mic semn că această coaliție nu va ajunge să formeze un guvern. Este o coaliție, a spus-o încă premierul României, președintele PNL, a spus-o foarte clar, este o coaliție PSD-PNL care își constituie în aceste ore guvernul”, a răspuns Dan Barna, fost vicepremier în guvernul de coaliție, în intervenția sa la Digi24. 

”Dacă nu va merge, acum ne uităm la viitor, dacă nu va merge să obțină un guvern pe care să îl treacă prin Parlament sau vor obține un guvern, dar atunci coaliția nu va funcționa, există posibilitatea? Vedeți această șansă să vă reînțelegeți cu cei de la PNL?”, a întrebat Prelipceanu.

”Coaliția nu va funcționa, asta o știe orice român”, a răspuns Dan Barna. 

O guvernare de dreapta în perspectivă, posibilă din partea USR

”Dacă va veni PNL la dumneavoastră, ce veți face?”, a continuat Prelipceanu. 

”O certitudine există și spun asta din dialogurile avute în mod frecvent în ultimele zile, purtate de mine și de colegii mei. Foarte mulți membri PNL, unii cu poziții de decizie, alții membri simpli, sau aleși locali cu relevanță importantă în partid, care sunt nu că nemulțumiți, sunt revoltați de faptul că PNL a fost din nou adus și transformat în partid remorcă și agățat de căruța PSD. Este o realitate că există o bucată importantă din PNL, unii sunt cu Ludovic Orban, alții sunt în PNL în continuare, sunt revoltați și înțeleg că lozul Florin Cîțu a fost un pariu necâștigător pentru PNL, care, iată, a rămas la remorca PSD, pentru că asta se întâmplă în aceste zile. Ce poate să fie mai tragic pentru un partid care se pretind a fi urmașii Brătienilor decât să ajungă în halul în care este astăzi PNL.  Deci este o bucată care astăzi, ca să răspund și la întrebare, este o bucată de PNL care înțelege că se află într-o fundătură și care speră să iasă și cu care, pe termen lung, probabil, se va putea reconstrui o guvernare de dreapta din care USR va face parte”, a afirmat Barna. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel