Daily Mail: Maicile din România sărbătoresc Paștele printre cranii

Inviere_manastirea_pasarea
Inviere_manastirea_pasarea

Măicuțele din România sărbătoresc Paștele printre craniile surorilor lor decedate, este titlul unui material publicat în Daily Mail, despre ceremonia care se desfășoară în fiecare an, în noaptea de Înviere, la Mănăstirea Pasărea. Aici, într-o cameră la subsol, sunt păstrate craniile călugărițelor care au trăit în acest lăcaș de cult, ctitorit de arhimandritul Timotei și Sfântul Ierarh Calinic.

Daily Mail relatează despre tradiția de la Mănăstirea Pasărea, aflată la 29 km de București, ca în noaptea de Înviere să se deschidă osuarul de la acest lăcaș de cult, scrie stirileprotv.ro. Un preot ortodox a oficiat o slujbă, în timp ce măicuțele au ținut în mâini lumânări aprinse și au cântat, în prezența vizitatorilor.

"Mai mult de 85% dintre români sunt creștini ortodocși. Ei sărbătoresc Învierea lui Hristos în noaptea de dinaintea duminicii Paștelui, când lumina sfântă, adusă de la Ierusalim, este transmisă de la o biserică la alta. Credincioșii merg la biserică din apropiere având candele și iau flacăra - văzută ca o lumină de la Dumnezeu - pe care o duc în casele lor, pentru Duminica Paștelui", explică publicația britanică, precizând că Lumina este adusă de la Ierusalim de membri ai clerului ortodox din România.

Mănăstirea Pasărea a fost construită în 1813, ctitorită de arhimandritul Timotei,  și reconstruită în 1838 de Sfântul Calinic, după ce a fost distrusă de un cutremur.

Vezi aici imagini cu osuarul de la Mănăstirea Pasărea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel