Cutremur în fotbalul românesc: Rapid, exclusă din Liga I. Vezi ce zice Dragomir

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunțat, vineri, verdictul în cazul echipei Rapid București. Giuleștenii vor evolua în Liga a II-a, urmând ca locul lor în primul eșalon să fie luat de Concordia Chiajna. Președintele LPF Dumitru Dragomir a confirmat, pentru DC News, că alb-vișiniii au fost retrogradați de TAS, și a explicat cum va fi integrată Concordia într-un campionat început deja de două etape.

"TAS e forma supremă a judecății sportive și trebuie să ținem cont de ea. Concordia Chiajna îi va lua locul Rapidului în Liga I, conform Hotărârii TAS", a confirmat președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru DC News.

Întrebat cum va fi Concordia Chiajna integrată într-un campionat început deja de două etape, Dumitru Dragomir a răspuns: "Meciurile din primele două etape vor fi reprogramate, iar Chiajna va juca partidele pe care le-a jucat Rapid până acum".

Istoricul cazului

Rapid București și Concordia Chiajna au disputat un baraj pentru rămânerea în Liga I, câștigat de giuleșteni cu 2-1. Alb-vișiniii au terminat sezonul precedent pe poziția a noua, însă nu au primit licența pentru ediția 2013-2014. De partea cealaltă, ilfovenii au terminat campionatul trecut pe poziția a 15-a, primul loc retrogradabil din campionat.

LPF a hotărât ca cele două echipe să joace un baraj pentru a se decide echipa care ar fi urmat să evolueze în Liga I, în sezonul 2013-2014. Concordia Chiajna a depus memoriu la TAS imediat după ce a pierdut meciul de baraj, acuzând că giuleştenii nu au drept de joc pentru primul eșalon. TAS a deschis un proces, permiţând Rapidului să joace provizoriu în Liga I, până la decizia finală de azi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel