Cutremur în cabinetul lui Netanyahu. Critici dure din cauza restricţiilor

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

I se cere demisia președintelui Benjamin Netanyahu, din cauza măsurilor exagerate de restricţie. 

Un ministru ultraortodox şi-a dat demisia, după ce preşedintele a intervenit asupra slujbelor din sinagogi. Israelul a ajuns la 3.000 de cazuri COVID-19 pe zi. Israelul se loveşte de un blocaj la nivel national: mii de oameni au mers în faţa casei preşedintelui Benjamin Netanyahu, pentru a-i cere demisia. Liderul e acuzat de corupţie şi de proastă gestionare a pandemiei.

Netanyahu impune măsuri restrictive exagerate, consider oamenii. A oprit ieşirile noaptea în aproximativ 40 de oraşe, considerate zone roşii. Preşedintele a anunţat cea de-a doua carantină la nivel național. Chiar un membru al Guvernului consideră că Netanyahu ia măsuri extreme. Ministrul Locuinţelor din Israel a demisionat, nemulţumit de măsura care nu permite credincioşilor să se roage în sinagogi.

Israelul a fost dat drept exemplu pozitiv la începutul crizei, dar apoi a fost acuzat că a redeschis economia prea repede şi de aceea s-a ajuns la o explozie de infecţii. Israel a ajuns la 3.000 de cazuri pe zi. „Decizia de a impune blocarea completă a sărbătorilor a fost planificată în prealabil din lipsa de apreciere a sărbătorilor evreieşti", a spus ministrul Locuinţelor şi Construcţiilor, Yaakov Litzman, în scrisoarea de demisie, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel