EXCLUSIV  Cum se desfășoară alegerile lângă București. Locul unde nu filmează televiziunile. VIDEO, pe DC News

Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS

După remarca lui Victor Ponta legată de situația votului din orașele sărace din țară, DC NEWS a filmat cum se desfășoară scrutinul într-o comună de lângă Capitală.

„Nu au cum să fie probleme în București, Cluj, Timișoara, Iași, dar sunt 18.600 de secții de vot în țară, în orașe sărace, unde nu sunt condiții și mi-e teamă că am riscat. Sper să se termine cu bine anul acesta”, a transmis Ponta, întrebat despre siguranța pe care o simte când își exercită dreptul la vot.

Îmbulzeală pentru viitorul primar

Într-o comună oarecare de lângă Capitală, timpul stă în loc. Nici picior de om pe stradă, nici urmă de om la poartă. Trec cu mașina peste stațiile de autobuz goale și mă mir de asfaltul proaspăt turnat în localitatea care, cel puțin pe unde am umblat eu, pare curată.

Cu cât m-am apropiat de secția de votare, cu atât a început să se îngusteze drumul. Mașini pe stânga și pe dreapta, ca la expoziție. Pe unele mărci m-a surprins să le văd în contextul acela, altele erau mai degrabă din tabloul comunei decât al orașului.

Intru pe lângă coada imensă până afară și deschid un dialog cu președintele comisiei. Odată ce am început să pun întrebări, ea mi-a răspuns: „Durează, pentru că trebuie să verificăm 4 buletine, trebuie să fim foarte atenți, să nu-i dea două de-un fel. Aici votează 1.816 persoane înscrise pe listele permanente”.

Comisia, epuizată din cauza numărului crescut de votanți

„Noi încercăm, muncim, nu am avut timp să mâncăm. Ne trimit de la centru să fluidizăm... nu se poate! Peste puterea omenească. Toată dimineața a fost așa. Nu avem voie mai mult de cinci votanți, a plecat o urnă specială și au rămas patru ștampile”, mi-a argumentat dumneaei.

Alegerile generale sau cele prezidențiale nu vin cu același buluc la poarta secției de votare. Important pentru oameni nu pare a fi cine-i conduce de la centru, ci cine îi reprezintă pe plan local. „La alegerile locale e aglomerație mereu. E și cu tableta asta... Celelalte parcă sunt un pic mai ușoare... Parcă nu e chiar atât!”, a glumit ea.

Faza comică de la final

La plecare, înainte să mai filmez o dată cât de multă lume stătea la coadă pentru a pune ștampila pe primarul care urma să-i reprezinte viitorii 4 ani, m-am lovit și de un moment comic. Unul dintre votanți a încurcat cele 4 urne. De la mască, de la așteptare, de la soare... „Le-a băgat greșit! Asta e!”.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel