Cum comentează Meleșcanu cearta Băsescu-Ponta din CSAT

Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, a confirmat la emisiunea "După 20 de ani", transmisă duminică la Pro TV, că președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta au avut o "dispută" legată de introducerea pe ordinea de zi a unui punct legat de diplomaţia publică, la ședința CSAT, de unde prim-ministrul a plecat după nici 40 de minute. Meleșcanu a mai precizat că, "fiind vorba de interese mult prea mari", discuțiile în contradictoriu la CSAT nu sunt o problemă, ci, dimpotrivă, la CSAT "ar trebui să te bați".

Întrebat în legătură cu "cearta" din şedinţa CSAT din 27 septembrie, pe care premierul Victor Ponta a părăsit-o destul de repede, Teodor Meleșcanu a declarat: "«S-a certat» cred că e foarte mult spus. Însă eu aş vrea să subliniez altceva: sigur că în CSAT discuţiile sunt foarte libere, preşedintele şi prim-ministrul sunt practic cei doi piloni, preşedintele şi vicepreşedintele CSAT. Din punctul meu de vedere, la CSAT ar trebui să te baţi, să ai argumente şi să-ţi prezinţi poziţia foarte argumentat. Deci, eu nu cred că e o problemă dacă discuţiile în CSAT sunt în contradictoriu, dimpotrivă, e vorba de interese mult prea mari ca să credem că numai unul dintre noi sau o anumită parte dintre noi are dreptate. Discuţiile trebuie să fie până la urmă foarte deschise, dar şi cu dorinţa de a ajunge la o concluzie comună", a spus Meleşcanu, citează România TV.

Acesta a susținut că ședința CSAT nu s- "blocat" deloc şi că a rămas impresionat de faptul că foarte mulţi dintre cei care au participat la acea şedinţă şi-au manifectat disponibilitatea şi au reuşit să găsească soluţiile necesare la problemele aflate pe ordinea de zi, soluţii care au fost adoptate apoi în unanimitate.

Întrebat dacă în acea şedinţă a fost o "ceartă dură", șeful SIE a răspuns: "N-aş spune, a fost o dispută legată de introducerea pe ordinea de zi a unui punct, dar nu mi s-a părut că e o temă fundamentală, (...) ideea cu diplomaţia publică".

"Eu sunt unul dintre cei care susţin necesitatea unei diplomaţii publice, alături de diplomaţia oficială a Ministerului de Externe. Structura, cum, unde să fie, cine să lucreze, acestea sunt chestiuni care trebuie discutate şi convenite după aceea", a mai spus Teodor Meleşcanu.

În 28 septembrie, premierul Victor Ponta a declarat că a părăsit şedinţa CSAT, deoarece nu a acceptat ca pe ordinea de zi, care i-a fost transmisă cu doar o zi înainte, să fie trecute documente prin care, de exemplu, era înfiinţat "un Megaminister de Externe al Administraţiei Prezidenţiale", sau propunerea președintelui privind adoptarea unei decizii a CSAT prin care să fie stabilit bugetul pentru 2013-2016 destinat înzestrării Armatei, precum și propunerea ca CSAT să se pronunţe asupra tuturor proceselor de privatizare şi numirilor de manageri la companiile de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel