Cum arată acum actorul Robert Powell, cel care l-a interpretat pe Iisus în celebra ecranizare „Iisus din Nazaret”

Robert Powell l-a interpretat pe Iisus Hristos în miniseria regizată de Franco Zefirelli. Modul în care a dat viață personajului a impresionat mii de privitori, iar actorul, din ateu, a devenit un om credincios. 

În urmă cu 44 de ani, Robert Powell cucerea inimile a mii de persoane cu interpretarea sa din miniseria „Iisus din Nazaret”, a lui Franco Zefirelli. Deși  nu este singurul actor care l-a portretizat pe Iisus Hristos, Powell este actorul care a stabilit un standard în rândul filmelor religioase, dedicate patimilor Mântuitorului. 

Ochii albaștri l-au impresionat pe Zefirelli

Ochii albaștri ai actorului nu i-au impresionat doar pe privitori, ci și pe regizor, care inițial își dorea nume mari pentru distribuția filmului său. Se spune că Zefirelli i-ar fi recomandat lui Robet Powell să clipească cât mai puțin, pentru a avea un aer senin și misterios, scrie Film Now. Se pare că inițial, Powell, ar fi dorit să îi ofere o latură cât mai umană personajului său, însă a renunțat la idee, pentru a nu știrbi din aura divină. 

Actorul avea 33 de ani la momentul în care l-a jucat pe Iisus Hristos, spunând mai târziu că experiența pentru el a fost traumatizantă. Înainte de începerea filmărilor, Powell se considera un ateu, dar experiența trăită l-a determinat să ajungă să creadă în existența lui Dumnezeu și în misiunea sa. Una dintre scenele filmate i-a rămas în memorie.

Experiență traumatizantă

„Eram doar eu și echipa de filmare, alaăuri de ceilalți actori. Eram toți emotionați și plângeam, iar eu îmi auzeam vocea ca un ecou printre acei munți. Cred că acea scenă este cel mai bine scrisă din istorie”, a spus Powell. 

Pentru a putea face parte din distribuție, Powell și-a luat iubita de soție, pentru că Zefirelli nu dorea ca actorul personajului principal să trăiască în păcat.

„Nici măcar nu m-am dus la preselecție, dintr-o aroganță tipică celor de varsta mea. În cele din urmă, am făcut un test. Când m-am uitat în oglinda, mi-am dat seama că mă uit cu adevărat la Iisus. A fost ceva magic. De la păr și până la siluetă, eram Iisus Hristos. A fost un moment incredibil”, spunea Robert Powell, conform sursei citate. 

Vezi cum arată acum actorul în Galeria Foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel