Cu cine vrea Ponta să facă ședințele de Guvern

victor ponta dcee
victor ponta dcee

Premierul Victor Ponta a cerut ca la şedinţele de guvern să participe exclusiv miniştrii, iar secretarii de stat sau consilierii să fie convocaţi doar pentru probleme specifice, invocând exemplul Consiliului European la ale cărui lucrări participă doar şefii de stat sau de guvern.

Premierul a solicitat în mod explicit, miercuri, la începutul şedinţei de guvern, ca în sală să rămână exclusiv miniştrii şi personalul tehnic strict necesar pentru desfăşurarea şedinţei, scrie Mediafax.

"Mai reduceţi, domnul secretar general! Da, cei cu hârtiile rămân, restul în sala de alături. Şi miniştrii. Ca la Consiliul European, doar premierii stau în sală", a arătat Ponta.

Surse guvernamentale au declarat agenţiei că premierul a luat această măsură fiind deranjat de numărul foarte mare de persoane care intră şi ies continuu din sala de şedinţe a Guvernului.

Secretarii de stat nu vor mai putea participa astfel la şedinţe decât dacă se prezintă în locul ministrului sau sunt convocaţi pentru anumite subiecte punctuale.

În afara primului-ministru şi a secretarului general al Guvernului, actualul Cabinet este format din 27 de miniştri, masa de şedinţă a Executivului fiind extinsă săptămâna trecută pentru a face loc tuturor participanţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel