CTP: Nicolaescu, un executant al propagandei lui Ceaușescu

ctp dc
ctp dc

Cristian Tudor Popescu nu a fost mișcat de opera lui Sergiu Nicolaescu. El a scris într-un editorial, publicat pe site-ul Gândul.info, că regizorul "a fost, cu siguranţă, cel mai bun manipulator al maselor de figuranţi neplătiţi în cinematografia română sub comunism".

"Moartea domnului Nicolaescu mă emoţionează tot atât cât moartea comisarului Miclovan sau Moldovan, zâmbind relaxat cu borşul la gură "Un fleac, m-au ciuruit..." sau recepţionând ploaia de gloanţe ca pe un vibromasaj sub duş", a început CTP pledoaria.

El i-a atribuit actorului "calitatea domniei-sale de executant al programului de propagandă naţional-comunistă comandat de Ceauşescu".  CTP mărturisește că "niciodată, niciunde, nicio imagine din filmele domnului Nicolaescu nu mi-a stârnit vreo emoţie". Mai mult, spune că ultimul film în regia lui Sergiu Nicolaescu, pe care l-a văzut, a fost "Poker", după care "am simțit nevoia să mă spăl cu spirt la ochi", a scris CTP.

CT Popescu este de părere că "umorul şi sensibilitatea domnului Nicolaescu sunt perfecte pentru a-l face să râdă sau să verse o lacrimă pe domnul Becali", despre care spune sarcastic că "este cel mai bun român fără niciun fel de discuţie".

Cu același sarcasm caracteristic întregului editorial CTP concluzionează "Nu pot să nu mă întreb cum ar fi arătat următoarele bijuterii cinematografice ale maestrului dacă trăia 100 de ani. Pentru păcatul acestui gând sper că voi fi sancţionat de românii creştini adevăraţi, în vreme ce pe domnul Nicolaescu urmează să-l ierte Dumnezeu."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel