CSM, sesizat să acţioneze cu celeritate în cazul Monei Pivniceru

mona pivniceru dc
mona pivniceru dc

Asociaţia Magistraţilor din  România (AMR) împreună cu Asociaţia Procurorilor din România, au cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), să grăbească procedurile prealabile numirii Monei Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei, fiind prima oară în perioada postdecembristă când pentru această funcţie este numit un judecător de carieră, potrivit Agerpres

AMR şi APR, prin preşedinţii Dan Spânu respectiv Constantin Sima, salută nominalizarea Monei Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei, dar nu sunt mulţumiţi de termenul de două săptămâni acordat pentru a lua act de demisia acesteia din CSM. "Considerăm că în împrejurările actuale, lipsa unui titular al portofoliului justiţiei, starea de provizorat şi interimat nu sunt în interesul nimănui. Din acest motiv solicităm tuturor celor implicaţi - îndeosebi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie precum şi CSM - să acţioneze cu celeritate pentru rezolvarea aspectelor procedurale prealabile numirii efective în funcţia de ministru a doamnei judecător Mona Maria Pivniceru. Respectarea prevederilor legale în acest sens este absolut necesară, dar ea nu trebuie să aibă nimic în comun cu tergiversarea, formalismul excesiv şi lentoarea procedurilor administrativ- birocratice," precizează cele două instituţii într-o scrisoare adresată membrilor CSM.

AMR consideră că se putea face o şedinţă extraordinară deşi este vacanţă, dat fiind că acest lucru s-a întâmplat pentru cazuri mai puţin importante. "Credem că într-o asemenea situaţie interesele de grup, orgoliile şi motivele străine de buna funcţionare a justiţiei nu au ce căuta, iar onoraţii membri ai CSM să-şi amintească faptul că în forul suprem al puterii judecătoreşti nu se reprezintă pe sine, ci marele număr de magistraţi care i-au ales şi în faţa cărora răspund pentru îndeplinirea mandatului. Este pentru prima oară în istoria postdecembristă când pentru această înaltă funcţie este propus un judecător de carieră, un om ce provine din sistemul judiciar, pe care îl cunoaşte în profunzime şi ale cărui trepte ierarhice le-a urcat în timp, cu onestitate, profesionalism şi probitate morală," a subliniat sursa citată.

În continuarea scrisorii, APR şi AMR laudă cariera juridică a Monei Pivniceru, numind-o un militant important şi curajos pentru independenţa justiţiei.

Judecătoarea Mona Pivniceru şi-a prezentat demisia din CSM pe opt august, după ce a fost propusă de prim-ministrul Victor Ponta pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel