CSM-IJ. Tudorel Toader: Este ceva în neregulă

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat vineri, la Craiova, că în ultima perioadă tot mai mulţi români au văzut ceea ce s-a petrecut în raporturile dintre CSM şi Inspecţia Judiciară. 

”Vorbeam la acel moment, 23 august, şi de o incompatibilitate funcţională între Inspecţia Judiciară şi CSM şi am argumentat faptul că la nivel de principiu mie mi se pare inadecvat ca CSM să stabilească regulamentul de activitate a Inspecţiei, Inspecţia pe baza acelui regulament să verifice procurorii, judecătorii faţă de care sunt sesizări, după care raportul de control să fie supus aprobării CSM-ului. Adică cel controlat face regulile controlorului şi aprobă şi rezultatul actului de control. Dar asta e la nivel de principiu. Câţi or fi fost de acord sau nu la momentul respectiv, nu ştiu. Dar ce ştiu este faptul că tot mai mulţi români au văzut ceea ce s-a petrecut în raporturile dintre CSM şi Inspecţia Judiciară şi au văzut toate aceste reclamaţii, nemulţumiri, acţiuni, sesizări, plângeri făcute de unii împotriva altora şi în felul acesta rezultă că este ceva în neregulă privind reglementarea raporturilor dintre Inspecţie şi CSM sau CSM şi Inspecţie Judiciară”, a afirmat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a subliniat că trebuie stabilit dacă problema este la nivel de reglementare sau la nivel de interpretare şi aplicare a normei.

”Aş vorbi de modul în care unii sau alţii interpretează, înţeleg şi aplică dispoziţia legală. Aici este o invitaţie, pe care am repetat-o, de a face distincţia necesară între problemele normei conţinutului reglementării şi cele care izvorăsc din corecta aplicare a lor. Noi trebuie să observăm această delimitare, să vedem unde este problema: la nivel de reglementare sau la nivel de interpretare şi aplicare a normei. După ce identificăm problema, înseamnă că am găsit cauza şi trebuie să acţionăm prin măsuri de natură să asigure funcţionalitatea”, a spus ministrul Justiţiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel