CRIZANTEMA DE AUR, EDIȚIA 50, 2017. TVR 3 transmite integral Festivalul

În 19, 20 și 21 octombrie, de la ora 18:00, TVR 3 intră în direct de la Teatrul ”Tony Bulandra” din Târgovişte de unde transmite integral Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ediţia a 50-a, jubiliară. 

Vor fi trei zile în care TVR 3 își schimbă programul pentru a transmite șase ore, în fiecare zi, live, Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei ”Crizantema de Aur”. 

 Joi, 19 octombrie, la TVR 3 veţi putea urmări deschiderea festivă a ediţiei Jubiliare a Festivalului „Crizantema de aur”, prima parte a concursurilor de Interpretare şi de Creaţie, a Recitalurilor extraordinare „Gala Crizantemelor Clasice” şi „Gala Crizantemelor Populare”, precum şi microrecitalul „Stele ale romanţei” susţinut de tenorul Florin Georgescu.

Vineri, 20 octombrie, este transmisă în direct cea de-a doua parte a concursurilor de Interpretare şi de Creaţie, a recitalurilor extraordinare „Gala Crizantemelor Clasice” şi „Gala Crizantemelor Populare”, precum şi microrecitalul „Stele ale romanţei” susţinut de Daniela Vlădescu. 

[citeste si]

Sâmbătă, 21 octombrie – este Seara de Gală cu laureaţii concursurilor de Creaţie şi Interpretare şi cu un microrecital „Stele ale romanţei” susţinut de Matilda Pascal-Cojocăriţa. În partea a doua a serii, urmăriţi „Podul de Crizanteme Târgovişte - Chişinău”, un concert susţinut de laureaţi „Crizantema de aur” din Republica Moldova, cu participarea extraordinară a compozitorului Eugen Doga, omagiat la aniversarea a 80 de ani. Ediţia jubiliară se va încheia cu concertul extraordinar „Ambasadorii Romanţei” susţinut de 12 mari artişti (din 10 ţări), care iubesc şi promovează romanţa românească pe scenele internaţionale: Marcel Roşca - Opera din Essen Germania; Mirela Spînu - Italia; Margareta Ivănuş - artist al poporului din Republica Moldova; Alina Mavrodin - România; Ivan Varbanov - Bulgaria; Mireille Rivat - Franţa; Iurie Gâscă - artist al poporului din Republica Moldova; Codruţ Bârsan - Opera din Chicago SUA;  Minna Liettya-Tyni - Finlanda; Liduin Stumpel - Olanda; cu participarea excepţională a lui Vladimir Samsonov - Teatrul „Mariinsky” din Sankt Petersburg, Rusia şi a tenorului Ryo Kasuga - Japonia.

Prezentatorii evenimentului sunt: Alexandra Velniciuc, Octavian Ursulescu, Miruna Ionescu şi Silviu Biriş.

Festivalul „Crizantema de Aur” se desfăşoară şi în acest an sub Patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, fiind în desfăşurare procedurile pentru înscrierea ROMANŢEI ROMÂNEŞTI pe lista Patrimoniului cultural imaterial UNESCO.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel