CRIZANTEMA DE AUR, EDIȚIA 50, 2017. TVR 3 transmite integral Festivalul

Irina Constantin / 17 oct 2017 / 14:56 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

În 19, 20 și 21 octombrie, de la ora 18:00, TVR 3 intră în direct de la Teatrul ”Tony Bulandra” din Târgovişte de unde transmite integral Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ediţia a 50-a, jubiliară. 

Vor fi trei zile în care TVR 3 își schimbă programul pentru a transmite șase ore, în fiecare zi, live, Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei ”Crizantema de Aur”. 

 Joi, 19 octombrie, la TVR 3 veţi putea urmări deschiderea festivă a ediţiei Jubiliare a Festivalului „Crizantema de aur”, prima parte a concursurilor de Interpretare şi de Creaţie, a Recitalurilor extraordinare „Gala Crizantemelor Clasice” şi „Gala Crizantemelor Populare”, precum şi microrecitalul „Stele ale romanţei” susţinut de tenorul Florin Georgescu.

Vineri, 20 octombrie, este transmisă în direct cea de-a doua parte a concursurilor de Interpretare şi de Creaţie, a recitalurilor extraordinare „Gala Crizantemelor Clasice” şi „Gala Crizantemelor Populare”, precum şi microrecitalul „Stele ale romanţei” susţinut de Daniela Vlădescu. 

[citeste si]

Sâmbătă, 21 octombrie – este Seara de Gală cu laureaţii concursurilor de Creaţie şi Interpretare şi cu un microrecital „Stele ale romanţei” susţinut de Matilda Pascal-Cojocăriţa. În partea a doua a serii, urmăriţi „Podul de Crizanteme Târgovişte - Chişinău”, un concert susţinut de laureaţi „Crizantema de aur” din Republica Moldova, cu participarea extraordinară a compozitorului Eugen Doga, omagiat la aniversarea a 80 de ani. Ediţia jubiliară se va încheia cu concertul extraordinar „Ambasadorii Romanţei” susţinut de 12 mari artişti (din 10 ţări), care iubesc şi promovează romanţa românească pe scenele internaţionale: Marcel Roşca - Opera din Essen Germania; Mirela Spînu - Italia; Margareta Ivănuş - artist al poporului din Republica Moldova; Alina Mavrodin - România; Ivan Varbanov - Bulgaria; Mireille Rivat - Franţa; Iurie Gâscă - artist al poporului din Republica Moldova; Codruţ Bârsan - Opera din Chicago SUA;  Minna Liettya-Tyni - Finlanda; Liduin Stumpel - Olanda; cu participarea excepţională a lui Vladimir Samsonov - Teatrul „Mariinsky” din Sankt Petersburg, Rusia şi a tenorului Ryo Kasuga - Japonia.

Prezentatorii evenimentului sunt: Alexandra Velniciuc, Octavian Ursulescu, Miruna Ionescu şi Silviu Biriş.

Festivalul „Crizantema de Aur” se desfăşoară şi în acest an sub Patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, fiind în desfăşurare procedurile pentru înscrierea ROMANŢEI ROMÂNEŞTI pe lista Patrimoniului cultural imaterial UNESCO.  


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25