EXCLUSIV  Cristian Popescu Piedone vrea alianță cu PSD și să concureze cu Gabriela Firea pentru candidatura la Capitală. Lucian Romașcanu, prima reacție: Ne onorează

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, vrea la Primăria Capitalei. 

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, și președinte executiv al PUSL, vrea să facă o alianță cu social-democrații și să îi fie contracandidată Gabrielei Firea pentru o nominalizare în cursa pentru Primăria Capitalei. Propunerea lui Piedone a fost făcută în timpul discursului pe care l-a avut după alegerea noului președinte al PUSL Sector 6, Bogdan Pintileasa, în care a explicat că mai sunt alianțe cu social-democrații, atât la nivel de sectoare, cât și în țară, dând și câteva exemple, precum filialele din Prahova sau Suceava.

Dacă tot avem alianțe, fac și eu o propunere Partidului Social Democrat, acolo tot văd că sunt conflicte și este candidata deocamdată dna Gabriela Firea. Pluripartidismul nu are competiție.

Aș propune PSD să facem o alianță la nivel de București și trebuie să existe un contracandidat, atât asupra mea, cât și asupra celor care vor să candideze. Să fii singurul candidat într-un partid atât de mare, ca PSD, și să nu aibă nimeni curajul, că știu eu câțiva care ar dori să fie primar general, dar nu-și anunță candidatura.

Și atunci, prin propunerea pe care o fac astăzi, e o propunere, poate am visat urât azi-noapte, să facem o alianță la nivel de București, dacă avem aproape trei sectoare în alianță, să facem și la nivelul municipiului București. Și să fiu eu candidatul la fotoliul de primar general, în competiție cu Gabriela Firea. Și cel mai bun să câștige și să fie nominalizat de această alianță”, a spus edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, în discursul de după alegerea lui Bogdan Pintileasa ca președinte al PUSL Sector 6.

De altfel, Cristian Popescu Piedone i-a indicat lui Pintileasa că poate să facă alianțe cu orice partid, dar nu și cu PNL. 

Romașcanu: ”Ne onorează dorința”

”Ne onorează dorința de a colabora. În acest moment, în Partidul Social Democrat nu s-a luat nicio decizie și puțin probabil să se ia vreo decizie de alianțe pre-electorale, fie la alegeri locale, fie la alegeri generale”, a declarat Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, în exclusivitate pentru DC News. Cât privește deschiderea PSD la astfel de discuții, ”colaborăm cu oricine, dar nu avem nicio decizie de alianță pre-electorală”, a mai spus Romașcanu.

Citește și: Ședință aprinsă în PSD: Firea, deranjată că este ”candidatul deocamdată”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel