Cozmin Gușă: Ponta a făcut un gest total disperat. Klaus Iohannis, mai mult decât elegant

Cozmin Gușă consideră foarte gravă afirmația "nedovedită" a premierului Victor Ponta, potrivit căreia președintele Klaus Iohannis a fost îndemnat, prin unii lideri ai PNL, să ceară reexaminarea Codului Silvic în interesul companiei austriece Holtzindustrie Schweighofer. Consultantul politic susține că gestul premierului este al unui amator politic și care arată micimea într-o relaţie cu un Klaus Iohannis care a fost mai mult decât elegant.

În opinia lui Cozmin Gușă, premierul Victor Ponta a făcut o asemenea afirmație pentru a-i crea lui Klaus Iohannis probleme în relaţionarea cu liberalii.

"Afirmaţia lui Ponta este foarte gravă şi, faptul că o face prin vocea de prim-ministru, aşează cu atât mai multă gravitate pe această afirmaţie. O afirmaţie nedovedită iscată în spaţiul public tocmai pentru a-i face probleme lui Klaus Iohannis în relaţionarea cu rivalii lui Victor Ponta, respectiv liberalii care ar putea să formateze o nouă majoritate care să îl descăuneze pe Victor Ponta. Din punct de vedere al analistului, pentru mine nu e o surpriză că am văzut oameni din jurul lui Ponta şi voci din presă care încercau să sugereze de câteva zile un asemenea demers. Probabil că Victor Ponta nu a mai avut răbdare să atace cineva din presă şi a făcut această gafă de comunicare pe care bineînţeles că o va plăti. Dacă aţi sesizat, Klaus Iohannis a aşezat foarte grav problema, discutând, nu numai de consilierii de la Cotroceni care pregătesc un dosar pe această temă, dar chiar de către directorul SRI pe care l-a sunat în mod oficial să îi ceară să verifice cazuistica. Aici, domnul Ponta a călcat strâmb. Dacă este să îl comentăm pe domnul Ponta, nu putem spune mare lucru decât că, într-un fel, Traian Băsescu trebuia să aibă un urmaş în politica românească, la nivel de vârf cu aceste afirmaţii flamboiante, nedovedite", a spus Guşă.

Victor Ponta: PNL, întâlniri private cu reprezentanții firmei Schweighofer

Ponta, autorul unui gest de amator politic

Verdictul consultantului politic privind gestul premierului Ponta este dur: "Victor Ponta face un gest total disperat şi negândit care este provocat de emoţia că s-ar putea forma o nouă majoritate care să nu îl mai dorească prim-ministru. Atunci, tot eşafodajul relaţional, baronial, s-ar prăbuşi şi ar fi începutul unor mari probleme pentru Ponta. Dacă este să dăm un verdict al dimineţii: mişcare de amator politic al lui Ponta care arată micimea într-o relaţie cu un Klaus Iohannis care a fost mai mult decât elegant", a mai adăugat Gușă, precizând că aceste acuze sunt rușinoase, în contextul în care "acea companie austriacă a semnat un contract pe 10 ani când Ponta era membru al Guvernului Năstase şi şef al Corpului de control".

De asemenea, consultantul politic apreciază însă că "înainte de a acuza o companie, primii care trebuie acuzaţi sunt cei din guvernările României" care au dat posibilitatea și au permis unor companii străine "chelirea" pădurilor. 

Lucia Varga și Dan Mihalache s-au văzut cu reprezentanții firmei Holzindustrie Schweighofer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel