Victor Ponta: PNL, întâlniri private cu reprezentanții firmei Schweighofer

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, miercuri, la B1 TV, că mai mulți politicieni din PNL au avut întâlniri private și oficiale cu reprezentanți ai firmei austriece Schweighofer și au dezinformat Administrația Prezidențială pe tema Codului Silvic.

"Impresia mea personală, poate greșesc, e că președintele a retrimis legea la Parlament (Codul Silvic-n.r.) pe baza unor informații pe care le-a primit de la niște "binevoitori", în special niște binevoitori liberali pe care îi vedeți zilele acestea luptându-se cu dinții pentru interesele Schweighofer, interese care din punctul meu de vedere sunt strict private. Vorbesc de oameni politici de la PNL care alături de noi au făcut acel proiect de Cod Silvic și acum luptă cu tot ce pot ca să nu se adopte și să nu se pună această limită, să nu se ia măsuri concrete. Evident că au niște interese care sunt strict private", a spus Victor Ponta la B1TV.

Compania Schweighofer amenință Guvernul cu procese, dacă se adoptă noul Cod silvic

Prim-ministrul, întrebat dacă liberalii au făcut trafic de influență, a spus: "Sunt absolut convins că doamnele și domnii pe care îi vedeți luptându-se la televizor au avut întâlniri în calitate oficială și privată cu reprezentanții Schweighofer". Victor Ponta a precizat că are informații despre întâlniri pentru că un premier trebuie să se informeze foarte bine "întotdeauna când apare o situație de criză".

Victor Ponta și-a exprimat convingerea că instituțiile statului monitorizează aceste lucruri. "Îmi explic lupta din aceste zile și îmi explic inclusiv dezinformarea ajunsă la Administrația Prezidențială prin interesele unor oameni politici de la PNL care s-au întâlnit și care, iată, și în Parlament și în public se bat pentru Schweighofer", a insistat premierul.

Întrebat dacă după ședința CSAT vor apărea dosare penale, Victor Ponta a răspuns: "Numai domnul Băsescu știa cine și cui se fac dosarele penale, eu nu știu acest lucru și nici nu mi-l doresc". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel