Cozmin Gușă, despre Victor Ponta: A dovedit că poate să fie lider. Ce spune despre Emil Boc și MRU

Consultantul politic, Cozmin Gușă, a declarat, vineri seară, la Realitatea TV, că singurul, din rândul ultimilor premieri, care și-a luat soarta în mâini și a dovedit că poate să fie lider și că nu primește o sinecură este Victor Ponta.

În cadrul emisiunii "Realitatea Românească", care a avut ca temă motivele care stau la baza înfrângerii generației X, din care fac parte și reprezentanții clasei politice care conduc, astăzi, România, Cozmin Gușă a afirmat că, în viziunea sa, sunt imposibilitatea solidarizării și lipsa unei responsabilități în "a-i călăuzi corespunzător pe cei care urmează".

"Dacă e să vorbim de cauzele înfrângerii acestei generații, ele sunt unele proprii pe care noi le-am generat, apropo de imposibilitatea solidarizării și cauzată de cei de dinaintea noastră care, dintr-un sentiment de egoism și frustrare, au considerat că nu au nevoie să ne predea vreo ștafetă. Problema generației nostre este cum vom proceda cu cei care vin după noi, cu generația Y, și dacă vom avea suficientă inteligență și generozitate să le explicăm de-a fir a păr în cel fel să nu greșească", a declarat Cozmin Gușă.

Dan Voiculescu, reacție critică față de o decizie a BOR: Dumnezeu e singurul care mă poate judeca

În acest context, consultantul politic a vorbit și despre ultimii trei premieri ai României. "În măsura în care această generație este înfrântă, noi știm foarte bine că România este înfrântă, nici nu stă spre generația Y, între 15 și 35 de ani, și nici spre generația celor de dinainte, ci stă pe noi care, dacă această generație este înfrântă și România este înfrântă. Cauzalitatea, aici, Vasile Dâncu a spus-o, apropo de politic, o problemă clară a unor oameni din generația asta, pe care se bazează și mama sau părinții noștri. Noi am avut trei exponenți: Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu și Victor Ponta. Trebuie să recunosc, deși nu îmi face plăcere, că singurul care și-a luat soarta în mâini și a dovedit că poate să fie lider și că nu primește o sinecură este Victor Ponta. Ceilalți doi atât Emil Boc, cât și Mihai Răzvan Ungureanu au primit un fel de funcție în chirie. Problema celor din generația noastră care au acceptat asemenea funcții este tocmai că au acceptat. Nu poți să fii prim-ministru de paie, să îl lași pe președinte să își asume niște scăderi de pensii și de salarii, cum a făcut Traian Băsescu, la un moment dat, decât dacă îți trădezi spiritul sau cine ești. Practic, acolo s-a văzut acel spirit laș al generației. Ponta, chiar dacă a avut o guvernare proastă, și-a exercitat-o cu autoritate, pentru că nu a mai avut un tătucă politic, a avut un idol politic, care se numește Traian Băsescu", a mai spus Cozmin Gușă.

Marius Nica, Ministrul Fondurilor Europene: Românii, cei mai mari dușmani ai absorbției fondurilor europene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel