Dan Voiculescu, reacție critică față de o decizie a BOR: Dumnezeu e singurul care mă poate judeca

Dan Voiculescu reacționează, într-o postare pe blogul personal, față de decizia Bisericii Ortodoxe Române de a excomunica trei credincioși. "Am trăit s-o văd și pe aceasta", afirmă fondatorul PC, care își exprimă speranța ca Preafericitul Patriarh Daniel să rezolve situația. 

Decizia recentă a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei de a excomunica trei focșăneni pentru că au protestat după ce preotul lor a fost trimis o lună la mănăstire, pedepsit că are o afacere cu obiecte bisericești, nu l-a lăsat indiferent pe Dan Voiculescu.

În opinia fostului senator, prin această decizie, celor trei creștini li se interzice "implicit să mai creadă în Dumnezeu".

"Am trait sa o vad si pe aceasta: un inalt reprezentant al Bisericii Ortodoxe Romane exclude, repet EXCLUDE din Biserica credinciosi crestini carora li se interzice implicit sa mai creada in Dumnezeu. 

Li se interzice sa intre in Biserica, sa participe la Botezuri sau sa aiba parte de inmormantari. Au uitat sa decida daca oamenii respectivi mai au sau nu dreptul sa moara.

Sper ca Patriarhul Daniel sa clarifice urgent aceasta situatie.

PS: M-am nascut crestin ortodox si asa ma gandesc sa raman, dar nu la comanda arbitrara a unui seaman de-al meu. Dumnezeu e singurul care ma poate judeca.", a scris Dan Voiculescu. pe blogul personal.

BOR a excomunicat trei enoriași. Motivarea deciziei: sunt o reală amenințare pentru unitatea Bisericii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel