BOR a excomunicat trei enoriași. Motivarea deciziei: sunt o reală amenințare pentru unitatea Bisericii

Trei enoriași din Foșani, două femei și un bărbat, au primit cea mai grea pedeapsă pentru un creștin, în urma unei decizii a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei. Ei au fost excomunicați, considerându-se că erau "o reală amenințare pentru Unitatea Bisericii". 

Potrivit unei informări a Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, trei persoane din Focșani au fost excomunicate, decizia fiind motivată de "declaraţiile pe care le-au făcut, verbal şi în scris, prin care aceştia dovedesc faptul că sunt o reală ameninţare pentru unitatea Bisericii", scrie stirileprotv.ro.

Pedeapsa radicală a fost luată după ce enoriașii au protestat vehement în curtea Bisericii Sfântul "Apostol Andrei" din Focșani când aici a fost transferat un nou preot paroh.

Protestul de la care a pornit totul s-a stârnit după ce vechiul preot de la biserica Sfântul Andrei a fost trimis o lună la mănăstire, pedepsit că are o afacere cu obiecte bisericești, la care nu a vrut să renunțe nici după avertismentele superiorilor săi.

Alte opt persoane, și ele participante la protest, au fost canonisite, fiind oprite de la Sfânta Împărtășanie „pentru manifestările lor repetate de contestare a deciziilor luate de Centrul Eparhial".

Cei trei excomunicați ar mai putea reveni în rândurile Bisericii doar dacă i-ar cere iertare arhiepiscopului, iar acesta ar accepta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel