Corina Șuteu, SCANDALIZATĂ după o schimbare făcută de ministrul Culturii. Replica lui Romașcanu

Corina Șuteu și Lucian Romașcanu, fostul și actualul ministru al Culturii, s-au contrat pe tema înlocuirii Oanei Radu din poziția de reprezentant al Ministerului Culturii și Identității Naționale în Consiliul de Administrație al CNC.

"Prin Ordinul nr. 2495/24.07.2017, ministrului culturii și identității naționale a dispus înlocuirea doamnei Oana Radu din Consiliul de Administrație al Centrului Național al Cinematografiei cu un alt reprezentant al Ministerului. Desemnarea reprezentantului ministerului în CA al CNC este prerogativa ministrului culturii și identității naționale, iar actul administrativ în cauză a fost dat pe baza și în executarea legii și, pe cale de consecință, se bucură de prezumția de legalitate.

Oana Florina Radu a dobândit calitatea de membru în CA al CNC prin simpla numire prin ordin de ministru, iar nu ca urmare a promovării unui examen sau concurs, motiv pentru care, în mod simetric, această calitate se retrage urmând aceeași procedură, nefiind necesară îndeplinirea altor formalități.

(...)

În viitorul apropiat, CNC va trebui să treacă printr-un proces de reformă și să se implice în implementarea unor măsuri importante pentru cinematografia românească, legislative și nu numai, iar reprezentantul MCIN trebuie să se bucure de încredere totală din partea ministrului, pentru succesul măsurilor preconizate", transmitea pe 31 iulie Ministerul Culturii.

Aceste informații au scandalizat-o pe Corina Șuteu care a sărit în apărarea Oanei Radu, aceasta fiind numită în funcție chiar de fostul ministru tehnocrat.

[citeste si]

"Personal, nu cunosc un profesionist în care un ministru să poată avea mai multă încredere decât este Oana Radu. Am numit-o în CA al CNC din acest motiv, anul trecut. Nu pentru că eu personal aveam "deplină încredere în ea", ca să citez din textul publicat pe siteul MCIN, ci pentru că ea are competența și corectitudinea indispensabile unei poziții administrative de responsabilitate. Confuzia între încrederea personală a ministrului și relația instituțională de încredere PROFESIONALĂ pe care trebuie să o angajeze acel ministru cu un membru al Consiliului de administrație al CNC spune totul despre modul subiectiv și inadecvat
în care se fac unele demiteri și unele numiri", a spus Corina Șuteu.

Mesajul ei a primit răspuns din partea lui Lucian Romașcanu, actualul ministru al Culturii.

"Stimată doamnă, nu vă scriu pentru a intra în polemică, ci doar pentru un mic comentariu: cheia citirii unui text o poate da, de cele mai multe ori, implicarea personală, și acesta cred că este și cazul de față. Comunicatul MCIN spune "... să se bucure de încredere totală din partea ministrului, pentru succesul măsurilor preconizate." O citire obiectivă ar fi dus la concluzia, întărită de cuvintele "pentru succesul măsurilor...", că încrederea este PROFESIONALĂ. Ați preferat să construiți textul dumneavoastră pe premiza că era vorba de încrederea PERSONALĂ, ceea ce, evident nu e cazul. Este singura înlocuire pe care am efectuat-o în minister până acum, iar menirea este strict profesională. Vă felicit pentru strădaniile dumneavoastră pentru binele culturii (nu le comentez rezultatul, aș putea fi subiectiv) și vă asigur de totală mea bună credință", a spus Lucian Romașcanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel