Corina Șuteu, anunț privind scandalul de la Opera Națională

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a afirmat duminică, la Pro Tv, că încearcă să reangajeze dialogul cu toate părțile implicate ''în acest șantier enorm'' - Opera Națională din București.

"Încerc să reangajez dialogul cu toate părțile implicate în acest șantier enorm, dar să folosesc momentul de la Operă ca pe o oportunitate să reformez și să aduc ameliorări modului în care instituțiile de repertoriu există în România", a spus Corina Șuteu, care și-a exprimat speranța că Alina Cojocaru va mai dansa pe scena Operei Naționale din București.

Totodată, ministrul Culturii consideră foarte bună propunerea ca Beatrice Rancea să preia interimatul la ONB, afirmând că aceasta este "o persoană care simte instituția, care provine din domeniu și care își dorește să se pună în sprijinul domeniului".

"Și acest tip de energie, acest tip de dedicație e foarte necesar ca să rezolvi probleme delicate. De altfel, va fi literalmente responsabilitatea ei (...) să regleze o serie din problemele importante. Eu, ca ministru, nu intenționez să mă mai amestec în asta", a adăugat ministrul Culturii.

[citeste si]

Ea a precizat că un nou manager la ONB nu va fi numit înainte de 20 mai, arătând că până atunci va fi găsită "o soluție administrativă pentru ca activitatea și salariile și toate chestiunile care țin de partea mai plicticoasă a activității din instituțiile de repertoriu să fie asumate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel