Coreea de Sud, solicitare către România: Rol cheie

Ministrul de externe sud-coreean, Kang Kyung-wha, a cerut vineri României să joacă un rol-cheie în sprijinirea procesului de pace din Peninsula Coreeană, în special în timpul perioadei în care va deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, în prima jumătate a anului viitor, relatează agenţia sud-coreeană de presă Yonhap. 

Într-o întâlnire cu omologul său român Teodor Meleşcanu la Seul, şeful diplomaţiei sud-coreene a subliniat importanţa 'vocii şi leadership-ului' României într-un moment în care Coreea de Sud îşi concentrează eforturile diplomatice pe obiectivul de a obţine denuclearizarea completă a peninsulei şi de a aduce o pace durabilă. 

La rândul său, Meleşcanu a spus despre Coreea de Sud că este unul dintre cei mai importanţi parteneri pentru România. Îmbunătăţirea legăturilor politice şi economice cu Seulul este o chestiune majoră pentru România, a adăugat el. El a mai spus că România speră să găsească mijloace substanţiale pentru a ajuta la progresul procesului de pace. 

Discuţii despre Brexit

În cadrul întrevederii, cele două părţi au discutat despre o serie de alte chestiuni, cum ar fi viitoarea ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană şi cooperarea pe scena internaţională, inclusiv în interiorul ONU. Cele două părţi au convenit să lucreze împreună pentru a extinde schimburile comerciale şi investiţiile reciproce pe baza acordului de liber-schimb dintre Coreea de Sud şi UE. 

Volumul schimburilor comerciale dintre Coreea de Sud şi România a fost anul trecut de 880 de milioane de dolari, reaminteşte Yonhap. Teodor Meleşcanu efectuează o vizită de trei zile în Coreea de Sud, în contextul în care cele două ţări marchează 10 ani de la stabilirea unui parteneriat strategic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel