Copil mort la botez în Suceava. Adina Frenti, medic neonatolog: Creierul nu a ajuns la termen. Sistemul nervos nu dă comenzile cum trebuie

Medicul Adina Frenti, opinie despre cauzele care au dus la moartea copilului botezat în Suceava. Sursa: Pixabay
Medicul Adina Frenti, opinie despre cauzele care au dus la moartea copilului botezat în Suceava. Sursa: Pixabay

Adina Frenti, medic neonatolog la Spitalul Suceava, afirmă că ritualul religios al botezului nu dăunează copiilor, dacă este făcut corect. Aceasta a spus şi cauzele care ar fi putut duce la decesul copilului de doar şase săptămâni din Suceava care a murit la scurt timp după ce a fost botezat. 

În opinia medicului, în cazul acestui copil, o problemă putea fi faptul că s-a născut prematur. În cazul bebeluşilor veniţi pe lume înainte de termen, „sistemul nervos central nu dă comenzile exact cum trebuie”.

„Dacă nou-născutul nu este dependent de oxigen, se poate scufunda, dar părinţii trebuiau să-i spună asta preotului. După părerea mea, copilul ori a avut reflex vagal, ori o criză de apnee. Apnee înseamnă că scade frecvenţa cardiacă şi se opreşte respiraţia mai mult de 20 de secunde. Când se opreşte respiraţia, bebeluşul face criza de apnee şi ţinându-l în braţe. (...) Sunt nou-născuţi care se îneacă cu lapte.

Probabil că a făcut criză de apnee şi a intrat în stop, pentru că n-a avut cine să-l stimuleze să-l pună într-o poziţie corectă. Ceremonia religioasă nu are nimic. La noi, asistentele fac baia respectivă, doar că noi ştim cum să procedăm. Faptul că este prematur, este ca şi cum aţi avea un copil la şcoală de nota 5-6, acolo se scaldă. Contează vârsta de gestaţie la naştere şi patologia asociată prematurităţii. (...) Să spunem că s-a născut la 34 de săptămâni, cu încă 6, înseamnă că el abia acum trebuia să se nască. Creierul lui nu a ajuns la termen. Sistemul nervos central nu dă comenzile exact cum trebuie”, a declarat neonatologul, conform Adevărul

VEZI ŞI Copilul înecat la botez a murit. Vasile Bănescu (BOR): Există o tehnică specială. Posibil să nu se fi întâmplat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel