Copaci tăiați Pădurea Băneasa. Ministrul Alexe trimite corpul de control - VIDEO

Corpul de control al ministrului Mediului se va deplasa marţi în pădurea Băneasa, pentru a verifica legalitatea tăierilor de copaci semnalate acolo, a anunţat ministrul Mediului, Costel Alexe.

Totodată, miercuri, ministrul Mediului va merge personal în pădurea Băneasa, când va anunţa şi măsurile ce urmează să fie luate în acest caz.

"Miercuri dimineaţa o să merg personal în pădurea de la Băneasa, pentru că vreau să văd încă o dată ce au constatat colegii mei din Garda Forestieră Bucureşti. Mâine merge pe teren o echipă a Corpului de control al ministrului, ca să ne asigurăm că nu a fost tăiat niciun copac ilegal şi, evident, măsurile care vor fi luate cu aceste păduri vă vi le voi comunica miercuri", a spus Costel Alexe, luni seara, la Digi 24.

El a menţionat că din cele 1.343 de hectare cât are pădurea Băneasa, 63% din suprafaţă este proprietate privată, iar restul este a statului.

"Nu cred că din păcate în România pădurile fie din jurul oraşelor, fie din ţară dispar peste noapte. În cazul pădurii Băneasa cred că exploatarea e începută mai demult, pentru că am primit şi eu ca şi dvs. foarte multe sesizări. Din 1.343 de hectare cât are astăzi pădurea Băneasa, 63% din suprafaţa ei este proprietate privată, doar 37% este proprietate publică a statului administrată de Romsilva. Astăzi, chiar dacă proprietarii privaţi au obligaţii legale de exploatare conform amenajamentelor, eu personal, ca ministru, sunt direct preocupat ca pentru marile oraşe, cum este şi Bucureştiul, aceste păduri să aibă rol de protecţie. Şi o să vedeţi că în perioada următoare şi pe dvs. şi pe bucureşteni o să-i surprindem plăcut numai cu veşti bune", a dat asigurări Alexe.

VIDEO - Copaci tăiați în Pădurea Băneasa

 

 

Conform unor informații apărute în mass media, lucrările sunt autorizate de Ocolul Silvic Bucureşti, iar felul tăieturii este „Răritura". Pe marginea drumului sunt puse „la vedere" grămezi de crengi şi chiar câţiva copaci subţiri şi uscaţi, mai la „vale" pe unul din drumurile lăturalnice au fost observați un maldăr de copaci groşi, tăiaţi. Aceștia au fost transportați într-o dubiță închisă, nu la vedere așa cum face Ocolul Silvic.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27