Constanţa: Marina Militară va participa în garnizoanele navale la festivităţile de sărbătorire a Zilei Drapelului Naţional

Marina Militară va participa cu efective miercuri, 26 iunie, la ceremoniile militare şi religioase organizate în garnizoanele navale şi în Bucureşti, cu prilejul sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional, informează un comunicat de presă transmis de Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

 Conform sursei citate, efective de marinari militari vor participa, miercuri, la festivităţile publice organizate de autorităţile de stat şi locale din Constanţa, Mangalia, Brăila, Tulcea, Babadag şi Bucureşti pentru celebrarea Zilei Drapelului Naţional. Astfel, la Constanţa, în ajunul sărbătorii, marinari militari vor depune drapelul naţional la Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel, pentru oficierea slujbei de sfinţire a simbolului naţional, urmând ca miercuri, drapelul să fie înălţat pe catarg, în acordurile Imnului Naţional al României, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, începând cu ora 10,00. 'În municipiul Mangalia, marinarii militari vor participa la ceremonialul militar şi religios de la Complexul Monumental din Piaţa Republicii, începând cu ora 10,00, iar la Brăila, ceremoniile dedicate Zilei Drapelului Naţional vor începe la Catedrala Naşterea Domnului şi vor continua în Piaţa Independenţei, în intervalul orar 9,00 - 10,00', se arată în comunicatul SMFN.

Potrivit organizatorilor, ceremonii de omagiere vor fi organizate şi la Tulcea, unde marinarii vor participa la un ceremonial ce va avea loc în Piaţa Tricolorului, în intervalul orar 10,00 - 11,00 şi la Babadag, unde drapelul va fi ridicat de la biserica din localitate şi va fi adus, în cadrul unei festivităţi aparte, pentru a fi înălţat pe catargul din piaţa Monumentului Eroilor, în intervalul orar 9,30 - 10,30. În Capital[, reprezentanţii SMFN vor participa la ceremonia publică din Piaţa Tricolorului, de la ora 9,30, unde drapelul naţional va fi binecuvântat de către un preot militar şi va fi ridicat pe catarg, în acordurile Imnului Naţional al României. La ceremoniile militare şi religioase vor participa militari în rezervă şi în retragere, veterani de război, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai instituţiilor publice. 'În România, 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Naţional, prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, instituită pentru a marca data de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat că Tricolorul (roşu, galben şi albastru) reprezintă steagul tuturor românilor. Cele trei culori ale drapelului naţional, împărţite în mod egal, consfinţesc principiul egalităţii, iar orientarea culorilor semnifică verticalitatea poporului român', se mai arată în comunicatul de presă al SMFN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel