Congres PSD. Liviu Dragnea: "Partidul trebuie să se definească mult mai bine din punct de vedere doctrinar"

Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale, dar și președinte executiv PSD, a explicat pentru DC News care sunt obiectivele Congresului PSD.

Liviu Dragnea a precizat că anul acesta nu este obligatoriu un Congres PSD, abia în 2017 fiind necesar să se desfășoare, însă situația politică actuală cere o astfel de întâlnire pentru ca "partidul să se definească mult mai bine din punct de vedere doctrinar".

"În schimb, vom organiza Congres. La Comitetul Executiv, de după alegeri, eu, atunci, am propus să facem Congres în decembrie tocmai pentru a închide orice discuți, firești, care începuseră după. Majoritatea colegilor au propus să nu facem atunci. Ce le-am zis atunci, le spun și acuma, este aproape greu de imaginat că se poate face un Congres în martie, luna martie fiind luna în care, deja nu se mai vorbește pe surse, cei de la PNL au spus că vor să depună moțiune de cenzură.  Și ar fi destul de dificil. Cam în aceeași perioadă, vor începe tot felul de discuții în Parlament, presiuni asupra parlamentarilor, or să fie discuții și la noi în partid pentru alegeri. S-a discutat în Biroul permanent luni, săptămâna asta, ca și variantă să organizăm Consiliul Național în luna martie, care să aibă două obiective majore. Să se prezinte, să se dopte programul politic al partidului pentru 2015-2016 și propunere de modificare a statutului. Pentru statut s-a stabilit în Biroul permanent Național să se organizeze o comisie pe care o voi coordona eu. Voi lucra cu mai mulți colegi și vom încerca să implicăm toate organizațiile și câți mai mulți membri din teritoriu. Este nevoia unor modernizări a partidului, unor modificări importante în statut", explică Liviu Dragnea.

Citește și: Liviu Dragnea: Cât va rezista PSD la guvernare. Pe ce se bazează 

"Iar pentru programul politic vom lucra toată lumea pentru că este vorba de începerea unui nou ciclu politic", explică președintele executiv al PSD. 

"Cred că este nevoie să se adopte un pachet de acțiuni politice, chiar doctrinare, pentru că eu simt nevoia ca partidul să se definească mult mai bine din punct de vedere doctrinar, ținând cont de social-democrația modernă", a încheiat ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel