Tensiuni în Marea Nordului. Fregată rusească, urmărită de una britanică

Fregată-franceza
Fregată-franceza

O fregată britanică a urmărit o navă de război rusă prin Marea Nordului, ajunsă lângă apele teritoriale ale Marii Britanii, în chiar ziua de Crăciun, a precizat purtăorul de cuvânt al Marinei Regale.

Fregata HMS St Albans a monitorizat activitatea navei rusești "Amiral Gorshkov" în "domenii de interes național", a afirmat acesta.

"Amiralul Gorshkov", este un nou tip de fregată cu rachete ghidate, și este în curs de testare, transmite presa rusă.

Royal Navy susține, conform BBC, că s-a constatat o recentă "creștere a numărului navelor rusești care tranzitează apele Marii Britanii". Fregata britanică a rămas pe mare luni, monitorizând nava rusă și trebuia să se întoarcă marți la Portsmouth.

"Nu voi ezita să apărăm apele noastre sau să tolerăm orice formă de agresiune", a declarat secretarul apărării, Gavin Williamson.

"Marea Britanie nu va fi niciodată intimidată atunci când vine vorba de protejarea țării noastre, a poporului nostru și a intereselor noastre naționale".

Marea Britanie a avertizat recent, conform sursei citate, despre o nouă amenințare pe care Rusia o reprezintă pentru cablurile de internet aflate sub apă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel