Urmărește emisiunea live


Conflict grav în Guvernul Cioloș. Înțelegeri secrete între demnitari și producătorii de țigări. Miza: Zeci de milioane de euro

Sunt suspiciuni de un conflict grav de interese în Guvernul Dacian Cioloș. Ar fi avut loc înțelegeri secrete, sub formă de lobby, interzis în țara noastră, între demnitari din Guvernul Cioloș și producătorii de țigări. 

UPDATE: Precizări ale Agentului Guvernamental pentru Curtea de Justiţie a UE, Răzvan Horaţiu RADU

"Personal nu am cunoştinţă de nicio anchetă. Nu sunt membru al acestui comitet, ci membru supleant. În această calitate am luat parte la o singura şedinţă la data de 11 ianuarie 2016. Poziţia noastră constantă, exprimată şi în acea şedinţă, a fost că directiva trebuie transpusă corect şi în termen. Acest aspect se poate verifica pe site-ul Ministerului Sănătăţii unde a fost publicată minuta redactată în urma şedinţei.

(http://www.ms.ro/upload/Minuta%20reuniunii%20Comitetului%20interministerial%20din%20data%20de%2011.01.2016.pdf)

La data de 21 ianuarie 2016, când a avut loc întâlnirea cu reprezentanţii industriei, nu am participat la şedinţă. Nu am avut vreo întâlnire cu reprezentanţi ai industriei tutunului cât am fost membru al acestui comitet şi nici vreo întâlnire privată cu aceştia. În mod constant, Ministerul Afacerilor Externe a cerut instituţiilor responsabile transpunerea în termen şi corect a oricărei directive."

Mai mulţi demnitari din comitetul privind controlul consumului de tutun sunt anchetaţi de Corpul de Control al premierului Dacian Cioloș. Ei sunt acuzați că s-au înțeles cu producătorii de tutun să înainteze o propunere de act normativ Guvernului prin care să amâne cu şase luni aplicarea mai multor directive europene, ceea ce ar declanşa procedura de infringement împotriva României.

Din mai 2016, potrivit directivei europene, ar trebui să se interzică punerea pe piaţă a ţigărilor şi tutunului de rulat ce au o aromă caracteristică sau care au arome în filtre, hârtie, ambalaj, capsule, ar urma să fie schimbate ambalajele pachetelor de tutun și etichetarea.

Adrian Ursu a spus, la Antena 3, că sunt "bănuieli extrem de grave, investigații care trebuie făcute cu multă atenție, pentru că situația este nemaiîntâlnită, nu că nu s-ar mai fi întâmplat, ci că nu a mai fost divulgată cu probe. Agenți de influență au mai încercat și au mai reușit să obțină măsuri favorabile pentru domeniul lor". 

Iată lista demnitarilor anchetați, potrivit sursei citate: 

(w670)

(w670)

(w670)

Revenim cu amănunte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel