Condamnare definitivă la 5 ani de închisoare pentru șoferul care a șicanat un autoturism Logan, în trafic, în 2015

Accident de motocicleta. Sursă FOTO: Info Trafic Făgăraș
Accident de motocicleta. Sursă FOTO: Info Trafic Făgăraș

Iulian Şerban Sănducu, şoferul unui VW Touareg care a şicanat şi lovit, în 2015, un autoturism Dacia Logan în zona Fântânii Mioriţa, a fost condamnat definitiv la cinci ani închisoare cu executare.

Sentința a a fost dată de Curtea de Apel Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat.


Cinci ani interdicție de a conduce un autoturism, pedeapsă complementară, după ispășirea pedepsei principale


Ca pedeapsă complementară, Iulian Şerban Sănducu nu are voie să mai conducă un autovehicul pe o perioadă de cinci ani, după ce iese din închisoare, fiindu-i confiscat şi autoturismul.

De asemenea, el trebuie să plătească 14.000 de euro către patru părţi vătămate. Până la plata acestei sume, judecătorii au pus sechestru pe o casă şi un teren care îi aparţin şoferului. Iniţial, la Tribunalul Bucureşti, Iulian Şerban Sănducu a fost achitat de judecători, însă CAB a admis apelul procurorilor şi a decis ca şoferul să primească cinci ani închisoare, decizia fiind definitivă.



Comportament șicanator la adresa unui alt participant la trafic




Procurorii susţin că, pe 4 iulie 2015, în jurul orelor 10,15, în timp ce conducea un autoturism marca VW Touareg pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, în zona Fântânii Mioriţa, pe sensul de ieşire din Bucureşti, în condiţiile unui trafic intens, Iulian Şerban Sănducu a avut un comportament şicanator şi agresiv faţă de un alt participant la trafic - Constantin Florin, aflat într-un autoturism marca Dacia Logan, împreună cu părinţii săi.

Anchetatorii arată că, în momentul în care a ajuns paralel cu Dacia Logan, circulând cu o viteză de aproximativ 90 km/h, Sănducu a frânat brusc şi a virat violent în direcţia autoturismului Dacia, intrând în coliziune cu acesta în mod intenţionat. Ca urmare a impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat spre dreapta, acroşând în traiectoria sa un alt autoturism care circulă pe banda unu, apoi a traversat trotuarul, trecând la foarte mică distanţă de un pieton (persoana vătămată Cristina Iuliana Brad), a escaladat rampa de pământ ce acoperă baza piciorului podului feroviar din zonă, rămânând suspendat în imediata apropiere a acestuia, conform AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel