Tablourile lui Vâlcov. Ce spun experții despre valoarea acestora

"Comoara" fostului ministru de Finanțe, Dragoș Vâlcov, ascunsă în pereți falși sau pe la prieteni a făcut vâlvă în presă în urmă cu câteva zile. Dacă la început se vorbea despre o valoare de milioane de euro, astăzi s-a ajunsă ca valoarea acestora să fie de circa 200.000 de euro. 

DNA ar urma să expertizeze cele 101 de picturi găsite în mai multe locații, picturi care se presune ar aparține lui Darius Vâlcov.   Unele informații publicate în presă ar sugera că tablourile nu sunt foarte valoroase. iar expertizarea ar putea costa mai mult decât se obține la o licitație, scrie ziarulring.ro

Potrivit negustorului şi expertului de artă Mihai Covaci, administratorul European Art Gallery,  "Lucrările de Picasso sunt nişte xilogravuri, cu un tiraj de 75-100 de bucăţi. O chestie din asta face 200-300 de euro. Lucrarea de Renoir este o eboşă, o schiţă. Valorează cât a dat pe ea.

Citește și: Critic de artă despre "comoara" lui Darius Vâlcov ascunsă în pereți

Sunt lucrări de Renoir care se vând şi cu 50.000 de euro, dar şi cu câteva milioane de euro. Dar, asta este o eboşă accesibilă . (...) Lucrările româneşti prezentate ca fiind ale fostului ministru Vâlcov sunt cumpărate, probabil, de la case de licitaţie precum Alis, Artmark sau de unde le-o fi cumpărat. Iar preţurile sunt mici, pentru că, în ultimii ani, pictura românească s-a dus în jos de tot din cauza lipsei de cumpărători", a mai spus pentru sursa citată expertul de artă.

Mihai Covaci estimează "comoara lui Vâlcov" la maximum... câteva sute de mii de euro. Deci nu la milioane de euro, cum s-au hazardat unii să exagereze.

Î

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel