Critic de artă despre "comoara" lui Darius Vâlcov ascunsă în pereți

Fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov,  deținea o adevărată "comoară" ascunsă în pereții falși ai unor locuințe care aparțineau unor prieteni sau rude. Procurorii au găsit la percheziţii 94 de tablouri care i-ar aparţine lui Darius Vâlcov.

Potrivit unor informații, tablourile ar valora între 80.000 şi 100.000 de euro fiecare, dacă ar fi autentice.

În emisiunea "Se întâmplă în România" de la Antena 3, criticul de artă, Pavel Șușară și-a exprimat câteva opinii pe marginea lucrărilor ascunse în pereți.

"Am văzut şi eu mica expoziţie dinamică de la televizor. La nivel de imagine şi etică, lucrările sunt spectaculoase, dar ele nu sunt ceea ce par a fi, decât în clipa în care sunt văzute şi expertizate.

Citește și: Percheziți Darius Vâlcov: procurorii au găsit 94 de tablouri - surse

Nu se poate vorbi despre o lucrare între 80.000 şi 100.000 de euro, dacă vorbim despre lucrări semnate de Picasso. Ele pot fi serigrafii, reproduceri tehnice, mecanice, după picturile cunoscute. Deci, deocamdată este o informaţie spectaculoasă, dar lucrări de genul, indiferent dacă sunt bune sau nu, nu se ţin în pereţi, ci pe pereţi. Am văzut şi câteva imagini la televizor, cu aceste lucrări, cel puţin vreo două-trei erau ştifturi, de la mare distanţă."

Referitor la informaţia că Vâlcov intenţiona să îşi deschidă o galerie de artă, Şuşală a explicat că există un grad de amatorism la nivelul oamenilor politici când vine vorba de achiziţionarea de opere de artă.

Citește și: Avere Darius Vâlcov. Ce avuții au descoperit procurorii în timpul perchezițiilor - VIDEO

"Ştiţi care este problema? Ca să deschizi o galerie de artă trebuie să creezi condiţii să laşi lucrările pe pereţi, nu în pereţi. Problema ciudată, halucinantă, este faptul că ele au fost ascunse. Numai cineva care are de ascuns un anumit lucru recurge la strategii de genul acesta. Pe de altă parte, amatorismul, în ceea ce priveşte achiziţionarea lucrărilor de artă, la nivelul oamenilor politici, este enorm şi ei cumpără mitologii, nume, dar ce se ascund în spatele acestor nume habar nu au. O bună parte din lucrările pe care le-am văzut eu, de la televizor, nu sunt bune. Celelalte trebuie expertizate. Fără această procedură nu putem vorbi despre lucrări de artă, vorbim de imagine", a mai afirmat renumitul critic de artă la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel