Percheziți Darius Vâlcov: procurorii au găsit 94 de tablouri - surse

Procurorii au găsit în timpul perchezițiilor efectuate joi la București și Olt 94 de tablouri care i-ar fi aparținut fostului ministru de Finanțe Darius Vâlcov, potrivit B1 Tv.

Tablourile celebre care i-ar aparține fostului ministru ar fi fost ascunse la rude și la prieteni. Picturile ar fi fost ascunse în pereți, anchetatorii fiind nevoiți să spargă sau să decupeze pereții locuințelor percheziționate. Cele 94 de tablouri ar fi fost găsite la patru adrese. 

Trei dintre tablouri ar fi semnate de Pablo Picasso. De asemenea, alte tablouri sunt semnate de nume ca Renoir, Tonitza și Grigorescu, însă nu e clar dacă acestea sunt exemplare originale sau copii.

Operele de artă ar fi fost achiziționate prin intermediari și aduse peste graniță în mașini. La ora transmiterii acestei știri nu se cunoaște adevărata valoare a acestor tablouri.

De asemenea, anchetatorii ar fi găsit și alte sume de bani pe care Darius Vâlcov le-ar fi depozitat la rude și prieteni.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, joi seară, ca fostul ministrul al Finanțelor, Darius Vâlcov, să fie plasat în arest la domiciliu. Hotărârea nu este definitivă, dar este executorie.

DARIUS VÂLCOV, în AREST LA DOMICILIU - Decizia ICCJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel