Colţescu, scandal rasism în fotbal. FRF, poziţie oficială. "EXCLUS ca imaginea României să fie afectată"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

FRF şi-a exprimat oficial poziţia după scandalul de rasism provocat de arbitrul Sebastian Colţescu în fotbalul european. 

„A trecut aproape o săptămână de la incidentul de pe Parc des Princes, au apărut elemente noi. Acesta a fost și motivul pentru care nu am apărut în spațiul public și am preferat să nu am o altă reacție decât cea pe care am avut-o imediat, la vremea respectivă.

UEFA a demarat deja o anchetă pentru a descifra toate detaliile și întregul context al acestui incident. Nu ne rămâne decât să așteptăm finalizarea acestei anchete și să vedem care sunt concluziile UEFA.

Am luat decizia de a sesiza UEFA pentru a deschide o investigație și în ceea ce privește acuzațile de rasism ale componenților echipei turce înainte de incidentul cu Sebastian Colțescu. UEFA a demarat această anchetă, e o anchetă care se complică, intrând și pe această nouă pistă.

Îi invit și pe cei care s-au exprimat deja în spațiul public să aștepte acest moment al finalizării acestei anchete. Poziția noastră rămâne aceeași, bazată exclusiv pe principii și pe valori.

Am vorbit cu Ovidiu Hațegan și Sebi Colțescu. A fost discuție privată, în care am vrut să aflu și poziția lor, să ne dăm seama exact dacă sunt alte informații pe care nu le-am primit. Cred că e exclus ca imaginea României să fie afectată. Și în spațiul francez s-a vorbit despre un militantism care vine din partea lui Demba Ba”, a spus Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, în cadrul unei conferințe de presă.

Amintim că Sebastian Colţescu a declanşat un scandal uriaş după ce în meciul dintre PSG şi Istanbul Başakşehir l-a indicat pe Pierre Webo, antrenorul secund al turcilor, ca "ăla negru". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel