Coaliție pentru familie. Ciolacu a găsit problema: În mod inexplicabil s-a întâmplat acest lucru

Proiectul de lege privind iniţiativa legislativă de revizuire a Constituţiei referitoare la redefinirea familiei a fost scos marţi de pe ordinea de zi a votului final din plenul Camerei Deputaţilor, cu 139 de voturi 'pentru', un vot 'împotrivă' şi 2 abţineri.

Proiectul a fost adoptat luni pe articole şi prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

În forma actuală, Constituţia spune că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi. Propunerea privind scoaterea de pe ordinea de zi a fost făcută de liderul grupului PSD, Marcel Ciolacu.

'Propun ca iniţiativa legislativă să nu mai figureze pe lista de vot final de astăzi, să fie retrimisă Birourilor permanente reunite pentru a discuta un posibil conflict de competenţe între cele două Camere ale Parlamentului şi să se decidă traseul legislativ al acesteia, având în vedere următoarele motive - iniţiativa legislativă a fost depusă la Senat, iar plenul acestuia, în mod inexplicabil, a decis ca propunerea legislativă să fie transmisă Camerei Deputaţilor în calitate de primă Cameră. Aşa cum aţi auzit, la dezbaterile generale de ieri, nu exista niciun argument legal sau constituţional care să consfinţească această calitate a Camerei Deputaţilor de primă Cameră. Pentru a nu face nicio greşeală în privinţa acestei iniţiative atât de importante şi susţinute de 3 milioane de oameni, cea mai la îndemână propunere este de a discuta această chestiune în faţa celor două Birouri permanente reunite care ar trebui să tranşeze acest veritabil conflict de competenţe între cele două Camere', a motivat Ciolacu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel