Cîțu, plângere penală. Dăncilă, prima reacție

Premierul Viorica Dăncilă a reacţionat cu privire la anunţul liberalului Florin Cîţu, care a spus că va depune plângere penală împotriva primului ministru pe modul defectuos în care a fost realizat bugetul României pe 2019. Aceasta a spus că nu i se pare normal ca un guvern să fie răsturnat prin astfel de tertipuri. 

"Am înţeles că domnul Cîţu vrea să depună o plângere penală împotriva mea şi a domnului Teodorovici. Cred că plângerea penală e mult mai importantă decât un proiect de ţară. Este ceea ce îi caracterizează şi cred că este un mod defectuos de a aborda problemele. Cred că oamenii aşteaptă variante de guvernare, proiecte, idei, pentru că dacă aşa vor să dărâme un guvern, acest lucru nu este constructiv. Guvernul PSD-ALDE nu va tăia salarii şi pensii, nu va concedia oameni, acesta este apanajul liberalilor, această politică de austeritate", a declarat premierul Viorica Dăncilă. 

Florin Cîţu, plângere penală

"Lucrurile pentru mine sunt simple și vă spun că mâine fac ce am făcut și atunci când a fost buget în februarie, dar colegii mei nu m-au susținut. Propun din nou plângere penală pentru doamna Dăncilă (...) În Parlament, la dezbaterea pe buget, am venit cu acele declarrații pentru ministrul Finanțelor Publice, le-a aruncat pe jos. La votul pe buget am venit aceleasi declaratii, le-a aruncat pe jos. (...) Confirmarea că ceea ce spune doamna Dăncilă astăzi este o confirmare a faptului că acest buget nu este legal prin lege, Ordonanța 114.(...) Nu mai putem să mergem așa înainte. Este neconstituțional. Fără aceste documente, acest buget nu are ce căuta", a declarat Florin Cițu, la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel