Cioloș face praf eliminarea taxelor. Critici vehemente

Dacian Cioloș a comentat, marți, decizia Parlamentului de a elimina cele 102 taxe. 

Eliminarea timbrului de mediu

Dacian Cioloș: ”Timbrul de mediu, de exemplu, care a fost eliminat azi, şi noi, Guvernul, am susţinut eliminarea acestei taxe şi înlocuirea cu un alt sistem taxare nu pentru că vrem noi să fim mai răi cu românii şi să-i punem să plătească taxe, ci pentru că această taxă de timbru de mediu în primul rând suntem de acord că ea trebuie să fie una mai adaptată realităţii de fapt, dar avem nevoie de un astfel de sistem de colectare de fonduri pentru a putea alimenta în continuare fondul de mediu pentru a putea finanţa Programul Rabla, Programul Casa Verde. În momentul de faţă, cu eliminarea acestei taxe practic eliminăm sursa de finanţare pentru fondul de mediu pentru anul viitor. Asta înseamnă că n-ar mai trebui să avem Programul Rabla sau ar trebui să-l alimentăm din bani de la buget”, potrivit Agerpres

[citeste si]

Premierul mai susține: ”E uşor să tai taxe, poate să fie chiar impresionant din punct de vedere electoral, dar trebuie să te gândeşti şi ce pui în loc. (...) Sper să găsim împreună înţelepciunea pentru a reduce cât mai mult posibil taxele şi birocraţia pentru români. Pe de altă parte, eliminarea taxelor nu înseamnă neapărat şi eliminarea birocraţiei, dimpotrivă, ea poate să fie amplificată. Cu siguranţă, sunt multe taxe pe care românii le plătesc în momentul de faţă şi care nu-şi au rostul, care înseamnă mai multă birocraţie, dar trebuie să ne gândim şi la ce punem în loc pentru a putea finanţa alte programe care sunt tot în interesul românilor, mai ales în interesul viitorului şi a perspectivei de evoluţie a unor sectoare în România”. 

Eliminare taxă radio-tv

Dacian Cioloș: ”În momentul de faţă, practic, suntem în afara legii pentru că, din câte m-au informat colaboratorii, legea spune că statul nu poate să finanţeze o televiziune publică 100% din bugetul de stat din diferite motive. Unul din elementele de independenţă a televiziunii publice e legat şi de sursa de finanţare. Deci trebuie să ne gândim la ce vrem în loc şi chiar m-aş bucura ca cei care au decis aceste lucruri să vină să ne spună la ce se gândesc pentru viitor”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel