Cine este Christophe Galtier, noul antrenor al lui PSG

Managerul celor de la PSG, mulțumit de noile achiziții ale clubului: „Un antrenor nu poate mereu să spună 'îmi lipseşte cutare sau cutare pe cutare post', trebuie să ne adaptăm”
Managerul celor de la PSG, mulțumit de noile achiziții ale clubului: „Un antrenor nu poate mereu să spună 'îmi lipseşte cutare sau cutare pe cutare post', trebuie să ne adaptăm”

Christophe Galtier a fost anunţat drept noul antrenor al lui Paris Saint Germain. Acesta îl înlocuieşte pe argentinianul Mauricio Pochettino. 

Paris Saint-Germain are un nou antrenor, la capătul unui interminabil foileton încheiat cu demisia argentinianului Mauricio Pochettino, astfel că gruparea pariziană de fotbal îl va numi marţi pe Christophe Galtier cu un obiectiv evident, absolut, prioritar, Liga Campionilor, informează AFP.

Va fi prezentat marţi, 5 iulie



Tehnicianul francez, în vârstă de 55 de ani care, conform surselor, a semnat un contract pe două sezoane cu campioana Franţei, va fi prezentat într-o conferinţă de presă la ora 14:00 la arena Parc des Princes.

A fost nevoie de o lună şi jumătate, după anunţul prelungirii surprinzătoare a contractului superstarului Kylian Mbappe, pentru ca nava-amiral a Qatar Sport Investment (QSI) să facă o remaniere aproape completă a organigramei sale.

Deşi PSG nu a confirmat semnarea contractului de către noul antrenor, luni seara Galtier a apărut în faţa camerelor de filmat şi a presei, alături de noul consilier sportiv Luis Campos, la sediul administrativ al clubului de la Boulogne-Billancourt (sud-vestul Parisului).

Clubul de fotbal Paris Saint-Germain şi argentinianul Mauricio Pochettino au ajuns la un acord, după două săptămâni de negocieri, după cum anunţa ziarul sportiv L'Equipe, conform căruia campioana en titre a Franţei îi va plăti compensaţii în valoare de 10 milioane de euro antrenorului sud-american pentru ruperea contractului.

Finalul acestor negocieri a deschis calea instalării oficiale a tehnicianului francez Christophe Galtier la conducerea tehnică a lui PSG.

Acordul dintre Paris Saint-Germain şi Pochettino era valabil până în iunie 2023, iar cele două părţi au trebuit să ajungă la un compromis, scrie Agerpres.

Responsabilii parizieni au făcut presiuni în negocieri pentru reducerea despăgubirilor stabilite pentru plecarea antrenorului, care la rândul său nu a văzut niciun motiv să facă o favoare clubului care i-a cerut să plece pe 10 iunie.

Cine este Christophe Galtier 

Născut în 1966, Galtier a jucat 15 ani la Olympique Marseille ca fundaş, dar şi la alte şase cluburi, patru în Franţa, unul în Italia şi unul în CHina. 

În 2013, Galtier a câştigat trofeul de Cel mai Bun Manager din Franţa. Acelaşi trofeu l-a luat şi în 2019, când Lille a terminat pe locul doi în campionat. 

În 2021, a luat din nou distincţia după ce Lille a câştigat, cu el pe bancă, al patrulea titlu din istorie.

Macron confirmă că a discutat cu Mbappe să rămână la PSG

Preşedintele francez Emmanuel Macron a recunoscut, într-un interviu acordat presei regionale din ţara sa, că a discutat cu starul Kylian Mbappe înainte ca acesta să-şi prelungească contractul cu echipa de fotbal Paris Saint-Germain, informează L'Equipe, potrivit Agerpres.

Cu ocazia unei conferinţe de presă în care a prezentat motivele deciziei sale de a rămâne la PSG, în loc să dea curs ofertei campioanei Spaniei, Real Madrid, Mbappe a precizat că a primit "sfaturi bune" din partea preşedintelui Franţei, care a dorit ca el să "rămână" pe Parc des Princes. Lucru confirmat sâmbătă chiar de către Emmanuel Macron, care a recunoscut că "a avut o discuţie cu Mbappe" înainte ca acesta să aleagă să-şi prelungească înţelegerea cu PSG până în 2025.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel