Cine e DAVID SASSOLI, NOU PREȘEDINTE Parlament European

David-Maria Sassoli
David-Maria Sassoli

Italianul David Sassoli (S&D) a fost ales preşedintele Parlamentului European, cu 345 de voturi.

Europarlamentarul socialist David Sassoli a fost ales miercuri preşedinte al Parlamentului European (PE). Socialistul David SASSOLI este italian și este europarlamentar de 10 ani. În vârstă de 63 de ani, Sassoli este născut pe 30 mai 1956, la Florența și este un fost jurnalist și prezentator TV. Acesta este reprezentantul PES - Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților.

David Sassoli a candidat din partea Partidului Democrat din Italia la primăria Romei în 2012, clasându-se pe poziția secundă. La 1 iulie 2014, a fost ales vicepreședinte al Parlamentului European cu 393 de voturi și a câștigat anul acesta un nou mandat de europarlamentar la alegerile din mai, pe listele aceluiași partid italian. Sassoli a fost susținut în votul pentru președinția Parlamentului European de grupul PPE care nu a avut candidat.

David Sassoli, prima declaraţie

"Trebuie să avem curajul să relansăm proiectul nostru de integrare, trebuie să facem Uniunea noastră să evolueze pentru a o face mai reactivă faţă de cetăţeni", a declarat el în hemiciclul de la Strasbourg imediat după anunţul alegerii sale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel